Испанските търговци подемат нова инициатива, за да улеснят китайските туристи,

...
Испанските търговци подемат нова инициатива, за да улеснят китайските туристи,
Коментари Харесай

Испански търговци въвеждат платежни приложения, познати на китайските туристи

Испанските търговци подемат нова самодейност, с цел да улеснят китайските туристи, написа организация Синхуа. Става дума за въвеждане на известни в Китай цифрови приложения за разплащане като " Уичат пей " (WeChat Pay) и " Алипей " (Alipay).

Китайските туристи, посещаващи Барселона, към този момент могат да употребяват системите за мобилни заплащания, с които са привикнали вкъщи, в най-малко 80 магазина в града. Това се случва с помощта на съглашение сред Асоциацията на търговците на дребно в Барселона и платформата за цифрови разплащания " Старпей " (Starpay), съобщи Българска телеграфна агенция.

" Целта ни е да подсигуряваме, че приложения и принадлежности, които са необятно употребявани на китайския пазар, към този момент са налични и в локалните магазини ", съобщи пред Синхуа шефът на асоциацията Алфонс Барти. " Показваме логата на " Уичат пей " и " Алипей ", което улеснява китайските туристи ", показва Иван Муньос, шеф на " Ел пети Гауди Ейшампл " (El Petit Gaudi Eixample), сувенирен магазин, в който се продават ръчно създадени артикули.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР