Преглед на възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в енергетиката дискутираха

...
Преглед на възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в енергетиката дискутираха
Коментари Харесай

Български енергийни дружества ще си сътрудничат с Агенцията за търговия и развитие на САЩ

Преглед на опциите за задълбочаване на съдействието в енергетиката дискутираха министърът на енергетиката Владимир Малинов и районният шеф за Близкия Изток, Северна Африка, Европа и Азия на Агенцията за търговия и развиване на Съединени американски щати (USTDA) Карл Крес. Американската организация за търговия и развиване финансира основни планове и си сътрудничи с компании за развиване на устойчива инфраструктура и стимулиране на икономическото развиване в партньорски страни. В Министерството на енергетиката Карл Крес показа главните критерии, на които следва да дават отговор плановете, подкрепяни от USTDA. 

„ За българската страна Агенцията за търговия и развиване на Съединени американски щати е благонадежден сътрудник за реализация на главните ни цели в енергийната област. Заедно ще обменяме опит и ще надграждаме експертиза за сполучлив отговор на провокациите, свързани с трансформацията на бранша “, сподели министър Малинов по време на срещата. Обсъдени бяха съответни планови оферти в региона на нуклеарната енергетика, ръководството на нуклеарни боклуци, развиването на водорода, уголемение на електропреносните мрежи и други, оповестиха от Министерството на енергетиката.

Изграждане на потенциал в региона на регулациите за реактори АР 1000, образование на експерти за строителството на новите блокове на площадката на АЕЦ „ Козлодуй “, експертиза при Оценка на въздействието върху околната среда, предпроектни изследвания, разширение и надграждане на системите по отношение на диверсификацията на нуклеарното гориво – това са част от евентуалните области на съдействие сред USTDA и АЕЦ „ Козлодуй “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР