Фондацията на Джордж Сорос "Отворено общество" ще закрие своето представителство

...
Фондацията на Джордж Сорос "Отворено общество" ще закрие своето представителство
Коментари Харесай

Фондацията "Отворено общество" на Джордж Сорос напуска Унгария

Фондацията на Джордж Сорос "Отворено общество " ще закрие своето посланичество в Будапеща и ще реалокира в Берлин офиса за дейностите си в Източна Европа. Това заяви през вчерашния ден австрийският вестник "Пресе ", представен от Ройтерс.

Унгарският новинарски уебсайт 444.hu писа, че до 31 август будапещенският офис на "Отворено общество " ще бъде закрит и изместен първо във Виена, а след това в Берлин. Засега няма публично удостоверение от клона в Будапеща или от централата в Ню Йорк на фондацията. От пресслужбата на унгарското държавно управление не дадоха отговор на настояването за коментар, уточни Ройтерс.

Агенцията напомни, че министър председателят на Унгария Виктор Орбан, който посочва политическата си теория "нелиберална народна власт ", от дълго време е във омраза с мрежата от неправителствени организации (НПО) на Сорос, които прокламират демократичните полезности по света.

Преди парламентарните избори, на които партията на Орбан "Фидес " завоюва безусловно болшинство след антиимигранска изразителност, в Народното събрание бе импортиран законопроект. Той планува 25-процентен налог върху задграничните дарения за Неправителствени организации, които поддържат имиграцията, и опция за закриване на фондация, в случай че управляващите преценяват, че заплашва националната сигурност. И в този момент от "Фидес " се заканват, че ще продължат битката със сдруженията, които отстояват правата на мигрантите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР