Германската централна банка Бундесбанк смята, че не са необходими мерки

...
Германската централна банка Бундесбанк смята, че не са необходими мерки
Коментари Харесай

Бундесбанк казва "не" на облекчаване на гръцкия дълг

Германската централна банка Бундесбанк счита, че не са нужни ограничения за облекчение на гръцкия дълг и че по-скоро е необходим контрол на Гърция за преходния интервал след излизане на страната от програмата за финансово подпомогане, чийто период изтича през август, оповестява Нюз.ин.

В месечния си разбор за Гърция Бундесбанк отбелязва, че Гърция е надвишила доста поставените цели за примитивен бюджетен остатък и че това е съображение да се реши, че на страната не са нужни спомагателни ограничения за облекчение на нейния дълг.

Германската банка обаче предизвестява за заплахата реакциите на пазарите да блокират динамичността на осъществяваните от Гърция промени.

Гърция затъна във финансова рецесия през 2010 година и беше принудена да контракти три избавителни пакета до момента. В подмяна страната трябваше да прокара строги промени, които значително понижиха приходите на доста гърци.

Настоящата и както се чака последната избавителна стратегия изтича през август, след което Гърция възнамерява да стартира да се финансира от пазарите, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР