Филмът Уроците на Блага на режисьора Стефан Командарев, копродукция на

...
Филмът Уроците на Блага на режисьора Стефан Командарев, копродукция на
Коментари Харесай

Ели Скорчева се завърна в киното и грабна Кристален глобус

Филмът ”Уроците на Блага ” на режисьора Стефан Командарев, копродукция на България и Германия, господства на 57-ото издание на кинофестивала в Карлови Вари, Чехия, като завоюва три награди, измежду които и огромната премия „ Кристален глобус ”, заяви електронното издание „ Скрийн дейли ”.

Осмият филм на българския режисьор бе отличен също с премията за най-хубава актриса, присъдена на Ели Скорчева и с Голямата премия на екуменическото жури.

Паричната награда от 25 000 щатски $ за Голямата премия „ Кристален глобус ” ще бъде поделена сред режисьора Стефан Командарев и продуцентката Катя Тричкова, уточни изданието.

Световната премиера на „ Уроците на Блага ” бе в Карлови Вари и публиката е приветствала в продължение на 10 минути след края на прожекцията. Фестивалът в чешкия град се организира от 30 юни до 8 юли.

Специалната премия на журито и парична награда от 15 000 евро завоюва иранско-германската копродукция на Бехруз Карамизаде „ Празни гнезда ”. Бабак Джалали бе отличен с наградата за най-хубав режисьор за „ Фремонт ”.

Херберт Нордрум завоюва премията за най-хубав артист за ролята си в „ Хипнозата ” на Ернст де Геер.

В конкурсната стратегия на тазгодишното издание на фестивала се конкурираха 11 продукции, измежду тях бе и " Гражданинът светец ", копродукция на Грузия, Франция и България с режисьор Тинатин Каджришвили.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР