Фейсбук" ще казва на европейските си потребители кой купува рекламите,

...
Фейсбук" ще казва на европейските си потребители кой купува рекламите,
Коментари Харесай

Фейсбук затегна правилата за политически реклами преди евроизборите

Фейсбук " ще споделя на европейските си консуматори кой купува рекламите, които виждат. Освен това реклами ще могат да се купуват единствено от хора, пратили на обществената мрежа доказателства за идентичността си, оповестява "Дневник ".
Действието на тези ограничения ще стартира от март. Те са част от опитите на компанията да попречи на разпространяването на дезинформация преди европейските избори, откакто голям брой кавги в последните години урониха съществено репутацията ѝ.
Показването на спомагателна информация за рекламодателите ще се отнася и наличие за оспорвани и значими публични въпроси, даже то да не включва апелите на избрана партия или претендент, прецизират от "Фейсбук ".
Информацията ще бъде забележима за потребителите, стига да кликнат на известието "платено от ", което ще се демонстрира до всяка реклама. То ще ги препраща към Рекламната библиотека на обществената мрежа, където ще могат да видят до какъв брой души е стигнала съответната реклама, какви са демографските им данни, какъв брой е платено за нея и къде се популяризира тя.
Рекламодателите ще би трябвало да уведомят компанията от кое място идват парите за активността им. За тези във Англия да вземем за пример, където функционалността към този момент е налична, "Фейсбук " ревизира интензивността на профила и желае пощенски адрес на потребителя, както и копие от персонален документ.
Подобни ограничения ще бъдат въведени и в други страни, където предстоят избори – измежду тях Индия, Украйна и Израел.
"Фейсбук " ще сътвори и два нови районни центъра – в Дъблин и Сингапур, които ще се занимават най-вече с провеждането на изборите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР