Федерална разузнавателна служба (BND) на Германия вероятно“ е подслушвала преговорите

...
Федерална разузнавателна служба (BND) на Германия вероятно“ е подслушвала преговорите
Коментари Харесай

Германското разузнаване вероятно е подслушвало разговорите между Лукашенко и Пригожин

Федерална разследваща работа (BND) на Германия " евентуално “ е подслушвала договарянията на президента на Беларус Александър Лукашенко с създателя на частната военна компания " Вагнер “ Евгений Пригожин по време на опита за протест в Русия. Това твърди телевизионният канал ARD, като се базира на проверяващ отчет на телевизионните оператори WDR и NDR (и трите са част от една медийна група), предава.

Германското разузнаване е било " по-добре осведомено за опита за прелом в Русия, в сравнение с се е знаело до момента “. Твърди се, че службите са " наблюдавали диалозите сред създателя на " Вагнер “ и Лукашенко “, се споделя в публикацията. Служителите на BND, съгласно ARD, " по всяка възможност са били очевидци на значим диалог “ сред Лукашенко и Пригожин.

Разследването на WDR и NDR демонстрира, че Федералната разследваща работа на Германия е подозирала опцията за протест от създателя на ЧВК " Вагнер “ към седмица преди събитията и се е пробвала да ревизира информацията от свои сътрудници, само че без триумф. Ето за какво канцлерът на Федерална Република Германия Олаф Шолц не е бил осведомен за възможен протест в Русия, отбелязва медията, като добавя, че до вечерта на 23 юни немското държавно управление не е получило отчет за назряващите събития.

По-рано изданието Der Spiegel заяви, че BND си е навлякла съществени рецензии поради пропуските в работата към протеста на Пригожин. Според редакцията BND е получила авансово данни от американското разузнаване за придвижването на войските на ЧВК " Вагнер “, само че " не е могла независимо да ги ревизира “ и да ги оцени вярно. Часове преди началото на опита за бунт представители на разузнаването са провели среща с министъра на външните работи на Федерална Република Германия Аналена Бербок, само че даже не са засегнали тематиката в своя отчет. Германският министър на защитата Борис Писториус е научил за събитията в събота сутринта от новините, се акцентира в публикацията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР