Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE

...
Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE
Коментари Харесай

Square Enix не спазиха обещаното относно микротранзакциите в Marvel’s Avengers

Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE
Marvel’s Avengers се появи преди седмица в Xbox Game Pass, абонаментната гейм услуга на Microsoft, само че вместо това да зарадва геймърите, значително от тях се ядосаха съществено, тъй като Square Enix и Crystal Dynamics прибавиха в играта микротранзакции, помагащи за напредъка в играта. По този метод те нарушиха заричане, което неведнъж отправяха – че спомагателната монетизация в играта ще е лимитирана само до козметики.

Още през 2019, самият началник на Crystal Dynamics, Скот Амос разгласи в изявление за Gamesindustry, че микротранзакциите ще са лимитирани до несъществени за напредъка неща. „По отношение на монетизацията, ние ще предложим козметики. Не геймплей зад платени стени“, разгласи той. Да, само че предходната седмица студиото добави опцията за струпване на повече XP точки и други способи за по-лесно придвижване в играта посредством заплащането на действителни пари.

Consumables (нова категория, появила се в магазина на играта), каквото име са дали Crystal Dynamics на тези нови микротранзакции, пристигнаха, като част от последната актуализация за Marvel’s Avengers.

„Може да поръчате консуматорски артикули с дълготрайност един ден за 100 заема, с тридневна дълготрайност за 250 заема или за седем дни за 500 кредита“, изясняват в последната обява на уеб страницата на играта Square Enix. Polygon припомня, че студиото продава пакет с 500 заема за $4.99, а най-скъпият пакет е с цена $99.99 и включва 13 000 заема.

„Неспазване на обещанията“, въвеждане на pay-to-win механики и сходни са част от изразените мнения във връзка с направената от разработчик и издател смяна.

„Знам, че те в последна сметка търсят само парите и че действително имаме избор да откажем да закупуваме бустърите, само че това е бягство от съществото на въпроса“, един от умерено гневните геймъри в Reddit. „Ако обещанията на разработчиците и издателите са празни, за какво ние като консуматори би трябвало да продължим да поддържаме актуалните им и бъдещи планове?“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР