Фабрис Брегие, изпълнителен директор на самолетното подразделение на Airbus, напуска

...
Фабрис Брегие, изпълнителен директор на самолетното подразделение на Airbus, напуска
Коментари Харесай

Airbus с промени в ръководството, готви се за преструктуриране

Фабрис Брегие, изпълнителен шеф на самолетното поделение на Airbus, напуща поста си.

© Regis Duvignau Още по тематиката
Ген. Петр Павел: Няма да трансформираме Черно море в милитаризирана зона

Началникът на военния комитет на НАТО пред " Капитал "
15 дек 2017
Инвеститорите се тормозят, че Norwegian Air се развива прекомерно бързо

Авиокомпанията към момента не е пожънала нищо от екстензивния си напредък
14 дек 2017
Транспорт: Икономически мотор за превозвачите

Компаниите в бранша порастват поради съживяването в Европа, където са главните им пазари
13 дек 2017
Вечерни вести: Екокоалицията бойкотира срещата за Банско; Каракачанов ще налее 80 млн. лева в старите МиГ-ове

И още: Износът се показва добре и през октомври; Израелският министър председател Нетаняху желае Европейски Съюз да последва решението на Съединени американски щати за Ерусалим
11 дек 2017 " Това е забележителна, само че и тъжна смяна в ръководствотo на компанията. "
Саш Турс, анализатор в Agency PartnersФренският производител на самолети Airbus удостовери, че Фабрис Брегие, изпълнителен шеф на самолетостроителното поделение, ще напусне компанията. Вероятно с тази рокада европейскиият водач в производството на летателни апарати се пробва да приготви почвата за обещаното от компанията преструктуриране, в опит да почисти името си от корупционния скандал, в който беше забъркана, оповестява Financial Times.

Официалното мнение на Airbus постави завършек на близо седмица спекулации за бъдещето на компанията. Отстраняването на Брегие от управителната му позиция, ще обезпечи на основния изпълнителен шеф на компанията - Том Ендърс, нужната независимост, с цел да поведе производителя в вярната посока през последната година от изтичащия му през февруари 2019 година мандат. Отговорността за компанията обаче, написа Reuters, също ще падне напълно върху плещите на Ендърс, до момента в който вторият максимален производител на самолети в света навлиза в един от най-важните си интервали.

Акциите на компанията регистрираха спад от едвам половин % след оповестяването на новината, което затвърждава убежденията на вложителите, че измененията могат да насочат компанията в позитивна посока.

Трудни решения

От Airbus обявиха, че Брегие ще бъде сменен от французина Гийом Фори, който сега е изпълнителен шеф на Airbus Helicopters, подразделението на компанията, занимаващо се с произвеждане на хеликоптери.
Решението, оповестяват от Airbus, е взето от борда на компанията, въпреки мнозина да имат вяра, че Ендърс ненапълно е повлиял на управителния орган при вземането му. При всички положения, обаче, рокадата ще постави завършек на напрежението по върховете на производителя, обусловено от насила партньорство сред Ендърс и Брегие, заемащи двете най-важни позиции в компанията.

" Това е забележителна, само че и тъжна смяна в ръководствотo на компанията, " разяснява Саш Турс, анализатор в Agency Partners. " Силно евентуално е компанията да се концентрира върху вътрешните си проблеми повече от здравословното, " прибавя той.

Самият Ендърс, който по-рано тази година намерено съобщи желанието си да продължи работата си като изпълнителен шеф и за в бъдеще, съобщи, че към този момент компанията се нуждае от " свежи мозъци ", затвърждавайки слуховете, че е взел решение да се отдръпна след края на мандата си.

Страничните резултати

Разследването против Брегие по обвиняване в опит за рушвет и последвалата вест за отдръпването на Ендърс ще сложи неотложен въпрос върху бъдещия управителен екип на компанията. С назначението си на поста основен изпълнителен шеф през 2012г., Ендърс насочи напъните си към одобряването на компанията в областта на военните самолети, където Boeing е самобитен монополист. Въпреки че делът на компанията набъбна при производството на пътнически самолети от 40% при започване на управлението на Ендърс, до 50% в този момент, военните самолети на изпълнителния шеф се оказаха безценен и нерентабилен опит за Airbus. Именно решението по отношение на тази самодейност на Ендърс ще падне върху плещите на новия основен изпълнителен шеф на компанията. Със своите над 15 милиарда $, програмата за военни самолети е една от най-скъпите вложения на Airbus за последното десетилетие, и въпреки прекратяването й да редуцира доста разноските на производителя, то би представлявало сериозна загуба от конкурентната Boeing, което ще има отрицателен резултат върху бизнеса на компанията.

По информация на Financial Times, позицията на основен изпълнителен шеф евентуално ще бъде препоръчана на Ерик Шулц, началник в Rolls-Royce, или на Филип Птиколен от Safran.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР