Кауфланд България“ ще отвори магазина си в Централните софийски хали

...
Кауфланд България“ ще отвори магазина си в Централните софийски хали
Коментари Харесай

„Кауфланд“ отваря Софийските централни хали на 23 май

„ Кауфланд България “ ще отвори магазина си в Централните софийски хали на 23 май. Ремонтните действия по постройката, която е монумент на културата, продължиха към 2 години, а инвестицията се прави оценка на повече от 50 млн. лева Компанията твърди, че планът е съгласуван напълно с рекомендациите на Националния институт за недвижимо културно завещание и Министерство на културата.

Ще бъде отворен и изцяло обновеният паркинг към Централните хали, който е с потенциал от 69 места – единствено за клиенти на комерсиалните обекти в постройката.

Припомняме, че „ Кауфланд “ закупи постройката за близо 35 млн. лева Тя бе затворена за ремонт през юли 2022 година В края на предходната година веригата описа пред медии за реконструкцията и тогава стана ясно, че обектът се чака да отвори през май.

На 15-ти май компанията ще даде повече информация за културния аспект и проектите за развиване на Халите като културно завещание на града.

Реставрираният „ Покрит пазар “ на София ще работи за всички клиенти от 7.00 до 23.00 ч. всеки ден. От немската верига споделят, че клиентите ще имат избор от близо 15 хиляди артикули, като множеството от тях ще са от български производители и снабдители. Над 170 български снабдители на риба, млечни артикули, самун и плодове ще показват продуктите си. 

На повърхност от малко над 4 дка се разкрива цялостният размер и великолепие на емблематичната постройка, проектирана от арх. Наум Торбов през 1908 година Клиентите ще могат да се потопят в 110-годишната история на културното завещание на Централни хали, до момента в който пазарят под една от най-емблематичните стоманени структури у нас.

Панорамна тераса с панорама към цялостния размер ще приюти заведенията за хранене. 

На равнище „ партер “ в постройката новият притежател, благодарение на експертите от Регионален исторически музей – София, е социализирал археологическото завещание от Древна Сердика. До разкритите още през 2000 година остатъци от защитната стена на Улпия Сердика и римска баня е обособена зона за история и просвета, до която всеки искащ може да се допре изцяло гратис и не е обвързано с покупка от комерсиалната зона. Централни хали ще дават опция и за дневни или вечерни срещи в уютна атмосфера.

В непосредствена непосредственост до едно от най-модерните пространства за история и просвета у нас ще бъдат ситуирани детска книжарница, хранителни магазини и зона за услуги.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР