Акциите на популярната компания за видео игри GameStop се повишиха

...
Акциите на популярната компания за видео игри GameStop се повишиха
Коментари Харесай

След завръщането на легендарен инвеститор акциите на GameStop скочиха с над 30%

Акциите на известната компания за видео игри GameStop се покачиха с над 30%. Причината - именитият вложител Кийт Гил, прочут като " Roaring Kitty " - индивидът, въодушевил епичния шорт скуиз през 2021 година, се появи обществено за първи път от доста време насам, оповестяват международните медии.

Кийт Гил в действителност разгласява първата си обява в обществените мрежи от три години насам, с което се завърна в светлината на прожекторите. Постът му - фотография в обществената мрежа X на видео геймър, който се навежда напред на стола си, като че ли с цел да покаже, че стартира да приема играта съществено, означи първата обява на " Roaring Kitty " в платформата, или в Reddit, от 2021 година насам.

Гил притегли много внимание поради бичия си разбор за придвижванията на акциите на GameStop в Reddit по време на пандемията, предизвиквайки феномен. През 2021 година акциите на GameStop претърпяха стремителен напредък, достигайки до $483 по време на пика на меме манията в бранша на акциите.
 GameStop добави NFT карти за търговия във виртуални игри
GameStop добави NFT карти за търговия във виртуални игри

С незаменяемите токени играчите ще могат да закупят валутата на играта

Хедж фондът Melvin Capital, който шортваше GameStop, се трансформира в цел на армията от дилетанти трейдъри и претърпя големи загуби, които накараха подразделението на хедж фонда Citadel, както и Point72, да влеят близо $3 милиарда в Melvin, с цел да поддържат финансите му. Манията принуди брокерските къщи, в това число Robinhood, да лимитират търговията със доста шортнати акции, защото това докара до увеличение на маржа на клиринговата им къща.

Потребител на Robinhood подаде групов иск след решението на приложението да ограничи търговията с GameStop в платформата си. Robinhood завоюва отхвърлянето на този иск през август 2023 година

Срещу Джил беше заведено друго групово дело, в което се твърди, че той се е представял за новак търговец, макар че е лицензиран експерт. Волатилността породи и серия от чувания в Конгреса по отношение на практиките на брокерите и геймификацията на търговията на дребно, в които участваха ръководителите на Robinhood, Melvin Capital, Reddit, Citadel, както и Гил. Историческата преживелица въодушеви основаването на кино лентата от 2023 година " Глупави пари ", в който Пол Дано играе ролята на Гил.

Въпреки че от този момент акциите изгубиха огромна част от облагите си, в последно време те означиха възобновяване, като нарастнаха с близо 70% от дъното си през април. Този скок съответства с нараснал интерес от страна на вложителите, залагащи на шорт продажби, макар че актуалният интерес към шортовете е доста по-нисък от пика преди три години.
 Акциите на GameStop потеглиха надолу: компанията регистрира загуба от над 60 милиона $
Акциите на GameStop потеглиха надолу: компанията регистрира загуба от над 60 милиона $

Общите доходи на компанията обаче са доста по-големи спрямо предходната година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР