кциите на лидера в световната пивоварна индустрия Anheuser-Busch InBev (AB

...
кциите на лидера в световната пивоварна индустрия Anheuser-Busch InBev (AB
Коментари Харесай

Производителят на марките Stella Artois и Corona се върна на пътя на печалбатa

кциите на водача в международната пивоварна промишленост Anheuser-Busch InBev (AB InBev) регистрираха растеж от 5% в сряда. Това се случва в отговор на положителните резултати за първото тримесечие на белгийската компания, стояща зад марки като Stella Artois и Corona, както и на отминаващата стихия след протеста на Bud Light в Съединените щати.
 Владан Матич,
Шефът на " Каменица ": Българите пият от ден на ден безалкохолна бира

Staropramen е водач в премиум сегмента у нас, уточни Владан Матич

AB InBev регистрира 2,6% растеж на приходите си в сходство с упованията и даже надмина заложените прогнози, в това число в най-значимия в дялово отношение район - Северна Америка.

Компанията, която стои зад марки като Stella Artois и Corona, съобщи, че има рекордни размери на някои от пазарите си, в това число Бразилия и Южна Африка. Междувременно приходите са нарастнали с 5,4%, което много надвишава предстоящите от някои анализатори едвам 1,9%. От сдружението са уверени, че растежът за цялата година ще бъде в сходство със средносрочната им прогноза, а точно сред 4 и 8%.

Акциите на компанията доближиха най-високото си равнище от февруари насам, което ги сложи измежду най-печелившите в паневропейския показател STOXX 600.
 Снимка 432994
Източник:

Продажбите на AB InBev в Съединените щати бяха мощно наранени от потребителския протест на Bud Light, който я смъкна от първото място като най-продаваната бира в Съединени американски щати. Скандалът се развихри през март предходната година след промоция с присъединяване на транссексуалния инфлуенсър Дилън Мълвейни, оповестена в обществените мрежи. Това докара до консервативна реакция измежду забележителна част от обществото и отлив на клиенти.

През първото тримесечие приходите в страната понижиха с 9,1%, като продажбите на търговците на дребно спаднаха доста - с 13,7%. Факт е обаче, че спадът в Съединени американски щати бе по-малък от предстоящото. Също по този начин, съгласно анализатори, резултатите бележат доста усъвършенстване по отношение на по-ранни стадии от протеста.
 Снимка 664469
Източник:

" AB InBev се оправи с евентуално най-тежкото си тримесечие през 2024 година без съвсем никакви трайни последствия ", разяснява анализаторът на Barclays Лорънс Уайът. По негово мнение, резултатите на Bud Light не престават да оказват своето отрицателно въздействие, само че това е последното тримесечие, в което тази наклонност се усеща в такива мащаби.

Всички пивовари са с настройката за увеличение на маржа, защото повишаването на цените на главните първични материали в производството се забавя. Конкурентите Heineken и Carlsberg също означават постоянни резултати за интервала.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР