Европейският съюз дава повече подкрепа на страни извън блока като

...
Европейският съюз дава повече подкрепа на страни извън блока като
Коментари Харесай

Полша обвини ЕС, че не помага достатъчно за справяне с миграцията

Европейският съюз дава повече поддръжка на страни отвън блока като Турция, с цел да им помогне да се оправят с миграцията, в сравнение с дава на личните си членове, сподели полският президент Анджей Дуда, представен от " Ройтерс ".

Най-голямата източна страна членка на блока е срещу, целяща споделена отговорността за мигрантите и бежанците, и споделя, че Европейски Съюз е направил прекомерно малко, с цел да ѝ помогне да се оправи с бежанците. Европейски Съюз отхвърля тази рецензия.

Варшава възнамерява да организира дали да одобри договорката.

" Не разбирам за какво Европейската комисия и европейските институции похарчиха милиарди евро, с цел да оказват помощ Турция, когато тя одобри милион сирийски мигранти, само че не пожелаха да оказват помощ Полша, която одобри милиони бежанци от Украйна ", съобщи Дуда.

Полският министър-председател Матеуш, че ще показа проект за " безвредни граници " в Брюксел, призовавайки граничната организация " Фронтекс " да бъде реформирана и настоявайки за повече средства за страните, натоварени с пазенето на външните граници на Европейски Съюз.

Полското държавно управление се опълчва на миграционната договорка на Европейски Съюз, заявявайки, че ще бъде насила или да одобри спомагателни мигранти към към този момент признатите 1.5-2 милиона украински бежанци, или да заплати на други страни, които ще ги одобряват.

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон разяснява пред полската частна телевизия TVN24 в четвъртък, че страни като Полша, които са изправени пред миграционен напън, няма да бъдат принудени да одобряват спомагателни мигранти според договорката и няма да би трябвало да заплащат на други страни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР