Европейският съюз даде на Великобритания нова отсрочка за Брекзит -

...
Европейският съюз даде на Великобритания нова отсрочка за Брекзит -
Коментари Харесай

Как ще се отрази участието на Великобритания на евроизборите?

Европейският съюз даде на Англия нова пролонгация за Брекзит - 31октомври. Едно от изискванията е страната да провежда европейски избори в края на май. Участие на Англия в евроизборите обаче значи ново разбъркване в Европейския парламент и в съотношението на силите сред огромните политически партии в Европа. Още за отсрочката на Брекзит и следствията от нея от кореспондента ни в Брюксел Десислава Апостолова.

Срещата на върха продължи часове наред поради разногласията какъв брой дълга да бъде отсрочката - Еманюел Макрон настояваше за къса, а останалите водачи за дълга пролонгация. 31 октомври се оказа компромисната дата.
Доналд Туск - ръководител на Европейския съвет: Отсрочката е толкоз гъвкава, колкото чаках, само че e по-кратка, в сравнение с чаках. Все отново е задоволителна за намиране на допустимо най-хубавото решение. Моля ви, не пилейте това време.
Сега топката е още веднъж в полето на Англия. Лондон би трябвало да покаже, че е безкористен и да провежда европейски избори. Ако това не стане, страната би трябвало на напусне Европейски Съюз на 1 юни.

Ако Англия взе участие в евроизборите, 73-те английските места, част от които към този момент бяха разпределени сред другите страни, би трябвало още веднъж да бъдат върнати на Лондон. То значи и ново съответствие на силите сред двете най-големи политически фамилии в Европа - Европейската национална партия (ЕНП) и Партията на европейските социалисти (ПЕС). ЕНП няма свои представители на острова, за разлика от ПЕС.

Бойко Борисов - министър-председател: Чисто партийно - когато лейбъристите, левите във Англия, дадат резултат, той ще се прибави към ПЕС. С този резултат те отиват на договарянията за ръководител на Европейската комисия, Европейския парламент и всичко останало. И на другия ден британците хипотетично излизат. И по тази причина партийците споделят - работете оптимално бързо да излязат.
Дали идващият ръководител на Европейската комисия ще се споделя Манфред Вебер или Франс Тимерманс зависи значително от присъединяване на Англия в евроизборите.

 След удължаването на Брекзит: Англия би трябвало да провежда евроизбори След удължаването на Брекзит: Англия би трябвало да провежда евроизбори
Европейският съюз даде на Англия нова пролонгация за Брекзит. След петчасови договаряния стана ясно, че разводът сред Брюксел и Лондон се отсрочва з...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР