След като Великобритания официално вече не е част от Европейския

След като Великобритания официално вече не е част от Европейския ...

Презокеански надежди за бизнеса след Брекзит.


След като Великобритания официално вече не е част от Европейския съюз, сега вниманието е насочено към изграждането на нови търговски партньорства. С големи надежди са и представителите на малкия бизнес.

Собственикът на британска пекарна в Съединените щати смята, че Брекзит е шанс за подем на бизнеса му. След години несигурност и очаквания сега погледите са отправени към бъдещите търговски отношения, включително между Лондон и Вашингтон.

Пекарната в град Виена, северна Вирджиния, се радва на верни клиенти. Тя предлага традиционни английски печива като класиката от Корноуол- с говеждо, картофи, моркови, лук, сол и черен пипер.
Никола Уилис-Джоунс, шеф готвач: Коричката ни е страхотна. Хората харесват точно това.
Екипът на шеф-готвача Уилис-Джоунс всяка седмица прави по две хиляди печива. Една от тайните им е, че към вкуса например на пиле барбекю добавят ананас.

Собственикът на пекарната е радостен най-вече от факта, че може да пренесе любимия вкус от дома в Съединените щати.
Майк Бърджис, собственик на пекарната: Много от клиентите ни са американци, които идват именно заради връзката си с Великобритания.
А тази връзка може да се окаже още по-тясна след започването на преговори за свободна търговия и отпадането на мита. За пекарната в щата Вирджиния това означава, че разходите за внос на продукти значително ще намалеят.
Още по темата След Брекзит: Какво предстои?

Източник: bnt.bg