С днешния Брекзит безспорно настъпва краят на една епоха. Противоречиви

...
С днешния Брекзит безспорно настъпва краят на една епоха. Противоречиви
Коментари Харесай

Емоциите в Лондон след окончателния Брекзит

С днешния Брекзит несъмнено настава краят на една ера. Противоречиви са страстите, както в Лондон, по този начин и в Брюксел. Как британците означават този ден - детайлностите онлайн предава специфичният делегат на Българска национална телевизия в Лондон Цветелина Йорданова.

Привърженици на Европейски Съюз се събраха в последния ден от участието, с цел да изразят своята горест от протичащото се. Шествието стартира от " Даунинг стрийт " 10 и приключи пред Дома на Европа.

Тази вечер, час преди напускането на Европейски Съюз, публично послание ще направи и министър председателят на Англия Борис Джонсън.

Междувременно, мненията на британците остават разграничени. Според изследване, в случай че през днешния ден беше денят на референдума, 45% биха дали своят вот за оставане в Европейски Съюз, против 40 на 100 за овакантяване.

 Джон, гражданин на Лондон: Щастлив съм, само че се старая да не го демонстрирам, тъй като знам, че доста хора са тъжни, че излизаме. Време е да загърбим разликите си и да продължим напред. Не е значимо дали си реакционер или лейбърист, дали си бил за или срещу Брекзит. Той е реалност. Да го преглътнем и да се фокусираме върху по-важни неща. Еманюел - французин, който работи в Лондон: ичам Англия и постоянно ще я обичам. Много ми е мъчително. Като всеки бракоразвод и този е доста мъчителен. Роджър, гражданин на Лондон: Това е не просто печален, а пагубен ден. Знам, че беше либерален избор, само че съм сигурен, че да напуснем е голяма неточност и след време ще стане ясно, че сме поели по неверен курс. Аманда, гражданин на Лондон: Безразлична съм. Това се проточи прекомерно дълго. Радвам се, че най-сетне тази сага завършва.   Англия в навечерието на Брекзит Англия в навечерието на Брекзит
Малко повече от денонощие остава досега, в който Англия публично ще напусне Европейски Съюз. Всъщност тематиката за напускането продължава да разделя брит...
Още по тематиката След Брекзит: Какво следва?
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР