С днешния Брекзит безспорно настъпва краят на една епоха. Противоречиви

С днешния Брекзит безспорно настъпва краят на една епоха. Противоречиви ...

Емоциите в Лондон след окончателния Брекзит.


С днешния Брекзит безспорно настъпва краят на една епоха. Противоречиви са емоциите, както в Лондон, така и в Брюксел. Как британците отбелязват този ден - подробностите на живо предава специалният пратеник на БНТ в Лондон Цветелина Йорданова.

Привърженици на ЕС се събраха в последния ден от членството, за да изразят своята тъга от случващото се. Шествието започна от "Даунинг стрийт" 10 и завърши пред Дома на Европа.

Тази вечер, час преди напускането на ЕС, официално обръщение ще направи и премиерът на Великобритания Борис Джонсън.

Междувременно, мненията на британците остават разделени. Според проучване, ако днес беше денят на референдума, 45% биха гласували за оставане в ЕС, срещу 40 на сто за напускане.

Джон, жител на Лондон: Щастлив съм, но се старая да не го показвам, защото знам, че много хора са тъжни, че излизаме. Време е да загърбим различията си и да продължим напред. Не е важно дали си консерватор или лейбърист, дали си бил за или против Брекзит. Той е факт. Да го преглътнем и да се фокусираме върху по-важни неща. Еманюел - французин, който работи в Лондон: ичам Великобритания и винаги ще я обичам. Много ми е мъчно. Като всеки развод и този е много болезнен. Роджър, жител на Лондон: Това е не просто тъжен, а катастрофален ден. Знам, че беше демократичен вот, но съм сигурен, че да напуснем е огромна грешка и след време ще стане ясно, че сме поели по грешен курс. Аманда, жител на Лондон: Безразлична съм. Това се проточи прекалено дълго. Радвам се, че най-накрая тази сага приключва.Великобритания в навечерието на БрекзитВеликобритания в навечерието на Брекзит
Малко повече от денонощие остава до момента, в който Великобритания официално ще напусне ЕС. Всъщност темата за напускането продължава да разделя брит...
Още по темата След Брекзит: Какво предстои?

Източник: bnt.bg