Европейският съюз е готов да сключи амбициозно търговско споразумение с

...
Европейският съюз е готов да сключи амбициозно търговско споразумение с
Коментари Харесай

ЕС иска гаранции от Великобритания за честна конкуренция

Европейският съюз е подготвен да подписа амбициозно комерсиално съглашение с Англия при изискване, че Лондон е подготвен да подсигурява открита и почтена конкуренция. Главният договарящ Мишел Барние показа през днешния ден насоките за водене на договарянията с Обединеното кралство, което напусна Европейски Съюз на 31 януари.

" Оставаме положителни другари, само че твърдо ще отстояваме правата си ". Това е настройката, с която Брюксел влиза в договарянията за бъдещите връзки с Англия. Днес основният договарящ Мишел Барние оправи великодушни оферти към Лондон - за нулеви мита и квоти за всички артикули, които Англия желае да продава на европейския пазар и необятен достъп до пазара на услуги и публични поръчки. Той обаче насочи и предизвестие.

Мишел Барние - основен договарящ на Европейски Съюз: Конкуренцията е нещо обикновено. Но поради географската непосредственост и икономическа самостоятелност на Европейски Съюз и Англия, в нашия мандат за договарянията ясно се споделя, че нашата изключителна оферта е обвързвана с условия и първото от тях е, че конкуренцията би трябвало да остане открита и почтена. Вече се договорихме с премиера Джонсън, че нашите бъдещи връзки би трябвало да заобикалят нечестната конкуренция.
Европа желае от Англия да съблюдава европейските стандарти в региона на обществените права, околната среща, държавната мотив, данъчното облагане. Барние изиска също и обективен улов на риба и достъп до водите за риболовците от двете страни на Ла Манша.

Мандатът за договаряния на Еврокомисията би трябвало да бъде утвърден от Европейския парламент и страните членки. Фактическите договаряния могат да стартират най-рано през март.
Още по тематиката След Брекзит: Какво следва?
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР