Erste Bank Open, осминафиналЯник Синер – Франсиско Серундоло 7-5, 6-3Яник

...
Erste Bank Open, осминафиналЯник Синер – Франсиско Серундоло 7-5, 6-3Яник
Коментари Харесай

Синер надви Серундоло и ще играе на 10-и четвъртфинал през сезона


Erste Bank Open, осминафинал

Яник Синер – Франсиско Серундоло 7-5, 6-3

Яник Синер записа нова победа на шампионата във Виена, надделявайки над 29-ия в ранглистата Франсиско Серундоло. Макар да показва известни съмнения, италианецът не остави подозрение в превъзходството си и записа подобаващ триумф, който му донесе десетия му ATP четвъртфинал от началото на годината.

Там италианецът ще се изправи против оглавяващия схемата Даниил Медведев, който по-рано през днешния ден отстрани Доминик Тийм.

Синер не позволи нито една двойна неточност в хода на дуела, като неговите непредизвикани бяха единствено 9 против 20 на Серундоло. Италианският тенисист завоюва 64% от точките си на първи сервис (27/42) и осъществя четири от петте си благоприятни условия за пробив (80%), до момента в който Серундоло оползотвори два от своите четири брейкпойнта (50%).

Мачът стартира чудесно за Синер, който записа ранен пробив за 2-0, само че Серундоло съумя да възвърне равенството. Италианецът можеше още веднъж да натрупа преднина, само че пропусна брейкпойнт при 3-2. От своя страна Серундоло можеше да реализира цялостен поврат, само че при 4-4 не съумя да осъществя точката за пробив, до която доближи. В последна сметка Синер откри правилния темп във допустимо най-важния миг и даде единствено една точка в последните два гейма от сета, записвайки решителен брейк за 7-5.

Началото на втория сет бе вихрено за италианеца, който изигра най-силния си интервал в мача и натрупа задатък от 3-0. Мачът изглеждаше решен, само че Серундоло и този път съумя да възроди интригата, връщайки пробива за 3-2. За разлика от миналата част обаче този път международният №12 си върна контрола върху играта много по-бързо, като незабавно по-късно записа нов брейк, който затвърди за 5-2. В оказалия се финален гейм в мача Синер трябваше да избавя брейкпойнт, само че съумя да откри изходот сложната обстановка и победи със 7-5, 6-3 след час и половина на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР