Една част от сънародниците ни, спасени от пожара на ферибота

...
Една част от сънародниците ни, спасени от пожара на ферибота
Коментари Харесай

Оцелели от ферибота българи се прибират. Какво става с останалите?

Една част от сънародниците ни, избавени от пожара на ферибота край Гърция, се прибраха в България довечера, съобщи бТВ.

30 от българските водачи, които са били на ферибота, пресякоха границата малко преди 19:00 ч., а от българска страна ги чакаше рейс, който да ги откара до Петрич.

Транспортът от Гърция е бил обезпечен от Камарата на превозвачите, а Министерството на превоза и известията на България координира всички дейности по прибиране на избавените български жители.

Междувременно, Министерството на външните работи (МВнР) заяви по-рано, че спомага на българските жители, евакуирани след пожара на ферибота в Йонийско море, да отпътуват от остров Корфу.

Българите ще дойдат довечера в Игуменица, откъдето ще заминат с рейс за България. Част от сънародниците ни ще бъдат извозени до Италия, както те сами са поискали.

По информация на българския консул в Солун, който от през вчерашния ден е на остров Корфу, с цел да окаже подпомагане на място, двамата българи, настанени в болнично заведение, са в положително положение, показаха още от министерството. Единият към този момент е напуснал болничното заведение, а другият, който бе интубиран, е нормализиран и без заплаха за живота.

По публична информация, получена от гръцките управляващи, седем български жители не престават да са в неопределеност след случая. Българското посолство в Атина и генералното ни консулство в Солун са в непрекъснат контакт с способените локални институции, като оказват цялостно подпомагане.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР