Движението Гражданите на Райха, чийто опит за военен преврат в

...
Движението Гражданите на Райха, чийто опит за военен преврат в
Коментари Харесай

Опитът за преврат в Германия е бил подкрепян от 21 хиляди симпатизанти

Движението " Гражданите на Райха ", чийто опит за боен прелом в Германия бе предотвратен със серия от арести, е имало 21 хиляди симпатизанти в страната, оповестява bTV.

Сред тях е имало и елементарни протестиращи против Covid ограниченията, като точно пандемията е в основата на образувалата се сериозна поддръжка за групата от националисти. Анализатори настояват, че след рестрикциите въпросните жители са се почувствали отблъснати от демокрацията, изгубили са ориентировка в обстановката и са потърсили по-прости решения, обръщайки се към рисковата организация.

Това, че в ядрото на придвижването стоят хора с елитни специалности, които разполагат с престиж в обществото, също му е помогнало да завоюва симпатизанти.

Станаха ясни и съответните проекти, съгласно които превратът е трябвало да се организира. Провеждането му е било планувано за началото на септември.

Целта е била отряд от командоси, формиран от някогашните бойци в групата, да щурмува постройката на Райхстага, като води депутатите с белезници. Следващата стъпка е трябвало да бъде излъчването на кодова дума по радиото, след която да се задействат офанзиви по сериозната електроснабдителна мрежа.

Разследващите оповестяват, че при последвалия срив на клетъчната мрежа в страната, заговорниците са щели да споделят със сателитни телефони на стойност 20 хиляди евро. Планът е бил да се сътвори сходство на революция, което да помогне на членове на " Гражданите на Райха " да поемат властта.

Организаторите са били въодушевени от щурмуването на Капитолия в Съединени американски щати.

Войниците са имали нужното образование, разполагали са с нужните оръжия, а достъп до постройката е трябвало да им даде от " Алтернатива за Германия ", която сега заема позицията на настоящ арбитър в Берлин.

Крайната цел е била да бъде основано ново държавно управление към принц Хайнрих XIII и военно крило. Оказва се, че семейството на въпросния водач на придвижването има 800-годишна история, обвързвана и с България. Той има далечна роднинска връзка с кралица Елеонора, втората брачна половинка на цар Фердинанд I Български.

Първата братовчедка на Елеонора - София Рената, е баба на уредника на преврата. Семейството се дистанцира от него, а негов родственик споделя, че преди 30 години е бил " съвременен, крепко стъпил в съвремието бизнесмен ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР