Докладът бе представен от главния секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо

...
Докладът бе представен от главния секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо
Коментари Харесай

ОПЕК очаква търсенето на петрол да се вдигне

Докладът бе показан от основния секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо във Виена

Още по тематиката
Петролът доближи най-високото си равнище от 2 години

63 $ за барел вид брент доближи цената в понеделник
6 ное 2017
Износът на нефт от Съединени американски щати доближи рекордно равнище

Производителите от Близкия изток се тревожат поради американското уголемение
5 окт 2017 ОПЕК предвижда по-голямо търсене на петрола до 2022 година, в сравнение с са сегашните упования на анализаторите и бизнеса, написа Financial Times. Петролният картел, вдъхновен от вдигащата се цена на петрола, предвижда по-голямото търсене макар политиката на най-големите стопански системи за повече чиста сила и бързото развиване на технологии като електрическите коли. Според изказването на картела международната консумация на нефт ще се вдигне от 95.4 млн. барела дневно през 2016 година до 102.3 млн. барела дневно през 2022 година При предходните си прогнози ОПЕК очакваше през 2022 година да се употребяват към 100 млн. барела дневно.

Организацията разгласи новите си упования в годишния си отчет World Oil Outlook, който преглежда трендовете в дълготраен проект. Също съгласно настоящия отчет през 2040 година търсенето ще бъде към 111 млн. барела дневно. Въпреки че самото движение на напредък ще падне доста в идващите 20 години, съгласно ОПЕК времето на петрола сигурно не е свършило и не се чака колапс на промишлеността, какъвто някои анализатори предсказват, поради бързо разрастващите се зелени технологии и все по-големи вложения във възобновими източници на сила.

" Изгледите са, че цените на петрола ще се подвигат последователно, до момента в който международната стопанска система ще се развива по-бавно поради по-нисък напредък на заетостта наред с по-малка продуктивност на труда ", се споделя в отчета.

Променящи се прогнози

Променящата се политика в разрастващите се стопански системи и Китай, който желае да се отдалечи от огромната консумация на нефт и да вкара енергийно ефикасни политики, ще се отрази отрицателно на растежа в търсенето на нефт през идните години, се споделя още в отчет на ОПЕК. Картелът също по този начин обръща внимание на обстоятелството, че Китай, както и някои други страни, подкрепят закупуването на електрически или хибридни коли, което също се приема като неприятен знак за петролната промишленост.

Въпреки това търсенето на нефт от страна на индустриализираните народи се чака да се подвига още две години, преди наклонността да се обърне. Това е смяна по отношение на предходни прогнози като тази на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, съгласно която търсенето на нефт ще удари своя връх през 2017 година, след което ще стартира да понижава.

ОПЕК чака износът на нефт да се вдигне от 57 млн. барела дневно през 2016 година до 62 млн. барела дневно през 2022 година, което е също по-висока прогноза, в сравнение с при предходни отчети. Две трети от този напредък се чака да дойдат от страна на Съединени американски щати, при която се следи съществено нарастване в износа на петрола, което е и една от аргументите за по-плавно вдигащите се цени на суровината.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР