Докато Кристиано Роналдо се радва на четвърта рожба и очаква

...
Докато Кристиано Роналдо се радва на четвърта рожба и очаква
Коментари Харесай

Важна промяна при Роналдо в подготовката за делото

Докато Кристиано Роналдо се радва на четвърта рожба и чака следващата си “Златна топка”, над него продължава да виси угрозата да попадне в пандиза. Футболистът на Реал Мадрид е упрекнат в укриването на 14,7 млн. евро налози от доходи върху имиджовите си права, осъществени в границите на четири години - 2011, 2012, 2013 и 2014-а.

Предварителното чуване пред съда мина още през лятото, само че показанията в него нямаха юридическа стойност. Сега Mundo Deportivo разкрива, че нападателят е взел решение да смени юристите си. Първоначално Кристиано беше доверил отбраната си на адвокати от адвокатска фирма Baker & McKenzie, само че в този момент се е отказал от техните услуги за сметка на тези от “Equipo Económico”.

Любопитното е, че въпросната адвокатска фирма - “Equipo Económico”, е учредена от сегашния министър на хазната на Испания Кристобал Монторо. Защитата на Кристиано се поема от юрист Мануел Де Висенте-Тутор, е който е някогашен контрольор към министерството.
#RMCF | El exbufete del Ministro de Hacienda defenderá a Cristiano Ronaldo de fraude https://t.co/zXUimNvonk pic.twitter.com/7Zn7cLCz5U
— Diario SPORT (@sport) November 14, 2017

Португалският футболист към този момент отхвърли предложение да се признае за отговорен и да подписа съглашение с управляващите, като по този метод се измъкне единствено с санкция. Той, евентуално по съвет на юристите си, твърди, че е почтен и упорства въпросът да се гледа в съда.

Обвинението твърди, че разполага с доказателства, съгласно които европейският първенец е употребил услугите на офшорни компании от Вирджинските острови и Ирландия, с цел да укрие налози.

Засега към момента няма планувана дата за начало на процеса.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР