Човек може да се довери на Хосеп Гуардиола за решения

...
Човек може да се довери на Хосеп Гуардиола за решения
Коментари Харесай

Топката е за Фил

Човек може да се довери на Хосеп Гуардиола за решения във футбола. Критиците на испанеца постоянно го упрекват, че той е миропомазан и не би постигнал сходни триумфи, в случай че в треньорската си кариера беше работил и в по-скромни тимове, само че даже и хората, които не хранят никакви благосклонности към Пеп, признават, че той има необикновен метод към играчите си. И той постоянно е печеливш. И съумява да помогне на някои момчета да придобият даже възвишен статут в съблекалните и да осъзнават, че са звезди, само че и съумява да ги смъкна на земята, когато би трябвало.

Ротациите на Гуардиола са всепризнати. Ето - даже нощес той дръзна да остави диригента си в средата на терена Кевин де Бройне на пейката, където компания му правеше машината за голове Ерлинг Холанд. За Манчестър Сити обаче нямаше никакви проблеми просто тъй като на игрището беше Фил Фоудън. Още един хеттрик във Висшата лига за англичанина, който с право може да претендира, че напълно скоро ще се причисли към галактиката, в която " членуват " Холанд и де Бройне. Ролята на типичен №10 приляга на Фоудън, той я приема задушевно и като че ли с наслада я извършва. Може да играе на фланга, може да играе и като модерната подправена деветка. А головете му пристигнаха по разнороден метод, като всеки един от тях беше и хубав.



Първо осъществя от директен свободен удар, след това с първото си допиране от придвижване прати топката в ъгъла на вратата на Астън Вила, а с цел да оформи хеттрика си означи с мощен удар от неизгодно състояние отново отвън наказателното поле. Вече има 21 гола през сезона във всички шампионати за " жителите ", което е несъмнено най-хубавото достижение в кариерата му. Към тези попадения прибавя и много асистенции, а към днешна дата е един от едвам петимата футболисти в топ 5 шампионатите на Европа, които имат на сметката си най-малко 20 гола и най-малко 10 асистенции - останалите са неговите сънародници Хари Кейн, Джуд Белингам, Оли Уоткинс и египтянинът Мохамед Салах.

Нещо повече - за Фоудън това беше общо трети хеттрик във Висшата лига (през предишния сезон вкара 3 гола в дербито на Манчестър против " алените дяволи " на " Етихад ", а по-рано през този порази противниковата врата на три пъти при визитата на Брентфорд). Имайки поради, че Фил е едвам на 23 години сега, това е много впечатляващо. Историята помни тъкмо четирима играчи с повече от 3 случая с по 3 гола в един мач преди да навършат 24 години в Англия - емблематичните футболисти на Ливърпул Роби Фаулър и Майкъл Оуен (по 7), както и Хари Кейн и Ерлинг Холанд.

A sensational way to seal the hat-trick!
— Manchester City (@ManCity)

Ако човек насочи даже още по-обстоятелствен взор към историческите информации, ще открие, че в цялата ера на Висшата лига върхът за най-вече мачове с хеттрик се държи от Серхио Агуеро – 12, следван от голмайстор №1 Алън Шиърър (11) и към този момент упоменатия Роби Фаулър (9). В тази ранглиста има и българска диря, тъй като деветата позиция се дели от Димитър Бербатов и още неколцина славни стрелци с по 5 хеттрика. А с честотата, с която бележи, явно не е напълно утопично да се мисли, че Фоудън може да догони и задмине най-малко Бербатов. Англичанинът показва ужасно многообразие в играта си, непрестанно намира пространство сред линиите на противниковата защита, играе с по едно допиране, приключва офанзивите с първото допиране. Наслада за окото на Хосеп Гуардиола. Който вижда по какъв начин пред очите му към този момент се роди и изгря следващата звезда, която ще би трябвало да укротява вероятно не след дълго. Така че залагайте – до какъв брой мача Фил Фоудън ще седне на скамейката на Манчестър Сити? На този въпрос отговор в моме нта нямам. Знам обаче у кого остана топката след последния съдийски сигнал на мача сред Манчестър Сити и Астън Вила. У Фил Фоудън.

Автор: Стефан Георгиев



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР