Добре знаем, че първото впечатление е от съществено значение за

...
Добре знаем, че първото впечатление е от съществено значение за
Коментари Харесай

Как да направим добро първото впечатление

Добре знаем, че първото усещане е от значително значение за метода, по който ще се развият взаимоотношенията ни с даден човек . Знаем и че по облеклата посрещат. Но един професор от Харвард изяснява по какъв начин тъкмо се образува първата визия за някого и в основата й е нещо не толкоз предстоящо.

Това са два въпроса , на които се опитваме незабавно да си дадем отговори, и въз основата на тях си вършим преценка. вярна или неверна - разбираме в следствие.

Мога ли да имам вяра на този човек? Мога ли да изпитвам почит към този човек? Тези два въпроса и отговорите им спадат към две категории от логиката на психиката - топлота и подготвеност.

 Снимка 394696

Когато приказва за професионални взаимоотношения, по-голям ни е позитивният отговор на втория въпрос. Искаме първо хората да ни преценяват като задоволително способени, което да ги накара да изпитват известна степен почитание към нас.

А когато запознанствата са персонални, другарски, по-важно ни е да излъчваме топлота, да усети събеседника ни, че сме очаквания и може да разчита на нас. Ако погледнем от чисто човешка позиция, по-важно за нашето оцеляване е да преценим вярно дали може да се доверим на въпросния човек , в сравнение с дали той е някакъв престиж за нас.

Но в днешно време като че ли желанието да вдъхнем почит излиза на напред във времето. А в него нищо чудно малко да се позабравим и да поукрасим нещата, след което е много евентуално да разочароваме събеседника си .

Дори и да сме се потвърдили като задоволително способени за дадена позиция може да не я получим, в случай че индивидът против нас изпитва съмнения дали може да ни се довери, написа Business Insider.

 Снимка 394700

Ако някой, на който желаеме да повлияем със своята подготвеност, ни няма доверие, то задачата ни е обречена. Затова постоянно преди всичко е основаването и печеленето на доверие, за което се изисква и малко повече откриване пред събеседника. В срещу случай ще си останем мистериозни, непроверени и неавторитетни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР