До края на годината ще бъде одобрен формулярът за кандидатстване

...
До края на годината ще бъде одобрен формулярът за кандидатстване
Коментари Харесай

До края на годината ЕК ще одобри апликационната форма за лот 3.1 и лот 3.3 на АМ „Струма“

До края на годината ще бъде утвърден формулярът за кандидатстване за финансирането на лот 3.1 и 3.3 от Автомагистрала „ Струма “ от Европейската комисия. Това бе обявено на провелата се през днешния ден в Брюксел среща с европейските комисари по районна политика Корина Крецу и по околна среда, морско дело и риболовство Кармену Вела и министрите на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски, на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, на околната среда и водите Нено Димов и на туризма Николина Ангелкова. В рамките, на която бе показано процедурното осъществяване на плана.
„ Управляващият орган на Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ поема ангажимент да прегледа и съгласува апликационната форма за лот 3.2, секторът сред Крупник и Кресна, в оптимално къси периоди и да я изпрати навреме за утвърждение от Европейска комисия “. Това съобщи пред публицисти министър Московски след края на диалозите с двамата еврокомисари. Той посочи, че с цел да се спазят всички периоди специалистите от Агенция „ Пътна инфраструктура “ би трябвало да приготвят формуляра за кандидатстване за финансирането до края на януари 2018 година
Ивайло Московски разяснява, че изборът на вид за осъществяването на най-сложния сектор на автомагистралата, дава убеденост, че няма да бъдат изгубени обезпечените средства по предпочитана ос 2 на ОПТТИ.
В края на годината се чака европейските комисари Корина Крецу и Кармену Вела да посетят България, с цел да се срещнат на място с напредъка по плана за създаване на Автомагистрала „ Струма “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР