До дни се задава смяна на ръководството на КЗП. Това

...
До дни се задава смяна на ръководството на КЗП. Това
Коментари Харесай

Служила ли е КЗП като „бухалка срещу фирми“? До дни предстои смяна на ръководството ѝ

До дни се задава промяна на управлението на КЗП. Това излиза наяве от думите на министъра на стопанската система Богдан Богданов, който в края на седмицата насочи тежки обвинявания към управлението на комисията, в това число, че е работило като бухалка против компании.

" Имаме голям брой недоволства за нерегламентирана интервенция и целенасочена акция против търговци от страна на КЗП, в това число репортажи и следствия, които излязоха в общественото пространство. Инспекторатът на министерството е открил голям брой нарушавания и са сезирани способените органи ", съобщи Богданов пред депутати по време на парламентарния надзор в петък.

В момента отпред на КЗП е Стоил Алипиев. Той е назначен в края на септеври предходната година от служебния министър на стопанската система Никола Стоянов.

„ Одитите са открили груби нарушавания и по тази причина актуалният министър е предложил промени в състава на КЗП. „ Имаме поддръжката на премиера, чакаме координиране и с вицепремиера и се надяваме на решение още на идната седмица “, изясни Богдан Богданов.

„ Сега “ отбелязва, че Стоил Алипиев няма кой знае какви триумфи в отбраната на потребителите от уловки на банки и телекоми, само че пък е нашумял с напъните си да накаже вносител на протеинови барчета поради противоречие сред етикета и наличието.

Фирмата оспорва изказванията в съда, като твърди, че не е извършител.

Въпреки че " виновността " не е потвърдена, КЗП е наложила серия санкции, а шефът на компанията - производител на протеинови барчета счита, че офанзивата идва от съперник и е била улеснена от КЗП.

Преди по-малко от месец от институционален произвол от страна на комисията се оплака и изпълнителният шеф на " Билла България ". По думите му, веригата на Billa в България е била санкционирана с по 30 хиляди лв. на обект, или общо 3 млн. лв., тъй като е разпространявала върпосните протеинови барчета.

Веригата оспорва санкциите в съда и съгласно изпълнителния ѝ шеф, завършилите дeла досега са в интерес на веригата.

Стоил Алипиев застана отпред на КЗП след Иван Франкев, който бе назначен през 2021 година, когато Корнелия Нинова бе министър на стопанската система. Преди това, от в продължение на 6 години постът заемаше Димитър Маргаритов, който пък наследи поста от Дамян Лазаров.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР