Днешният ден беляза завръщането на един от най-обичаните състезатели в

...
Днешният ден беляза завръщането на един от най-обичаните състезатели в
Коментари Харесай

Емоционално завръщане: Дел Потро загуби мача си, но спечели много повече

Днешният ден беляза завръщането на един от най-обичаните състезатели в Тура, а точно Хуан Мартин Дел Потро. Аржентинецът постоянно е бил измежду най-способните играчи, само че травмите не стопираха да го преследват през цялата му кариера и следващата такава не му даваше да се завърна на корта за интервал от близо три години. Добрите вести въпреки всичко пристигнаха, откакто тенисистът разгласи желанието си да се завърне за конкуренциите в Буенос Айрес и Рио Де Жанейро.

Оказа се обаче, че южноамериканецът просто е желал да си вземе довиждане с публиката, като описа по какъв начин изпитва болки даже по време на сън и показа компликациите при придвижването си върху корта. Така Дел По евентуално щеше да се сбогува с обичания си спорт, откъдето всичко стартира за него преди 18 години, когато завоюва първата си ATP точка, наделявайки в първия кръг на шампионат от сериите " Фючърс " в аржентинската столица.

Нека най-сетне да преминем към самия тенис дуел, който беше доста повече от това и почитателите посрещнаха Дел Потро като същинско божство и не стопираха да скандират името му, въпреки че аржентинците на корта бяха двама. Федерико Делбонис обаче нямаше нищо срещу да заеме поддържаща роля в срещата и доста добре знаеше, че моментът принадлежи на някогашния първенец от US Open. Световният номер 42 отдаде нужното почитание на своя прославен съотечественик и вдияхме извънредно топъл привет сред противниците след края на мача, единствено че до знамение не се стигна и по-вискоранкираният играч се наложи предстоящо с 6:1 6:3, с цел да си обезпечи конфликт с Пабло Андухар в идващия стадий на надпреварата.



Мачът започва по холивудски за Дел Потро, който се възползва от множеството неточности от другата страна на мрежата и незабавно осъществя пробив. Впоследствие бързо се видя по какъв начин надали Кулата от Тандил би могъл да се опълчи в настоящето си положение, тъй като придвижването му беше доста по-бавно от нормалното и обичаният му форхенд надалеч не беше познатия точконосител, пропуквайки се най-редовно. Всичко това докара до сериозна серия в актива на Делбонис, която не беше спряна до края на първата част и тя скоропостижно отиде в актива на шестия подложен.

Постепенно тогавашната трета ракета на света стартира да демонстрира известни проблясъци и стоеше надалеч по-равностойно в размените от дъното на корта. Тандилецът черпеше сила от трибуните, а длановият му удар се изостри доста и му даваше опция да поема самодейността. Делбонис не се повлия от подема в дейностите на съперника си и показваше нужната непоклатимост на личен сервис, което му позволяваше да не изостане в резултата.

Стигна се до 3:3, когато станахме очевидци на най-дългия и първокласен гейм в срещата. Там Дел По се върна от 0:40, заличавайки общо пет точки за пробив, но физическите му сили явно бяха на изчерпване и закономерно станахме очевидци на брейк в интерес на любимеца. Оттам насетне 42-ият в ранглистата разви с лекост преднината си и принуди Кулата от Тандил да сервира за оставане в конфликта, като последователите усещаха края на този незабравим състезателен момент и по всякакъв начин се опитваха да вдъхнат сили на любимеца си, чиито страсти не устояха и сълзите рукнаха от лицето му.

Последните линии на мача се трансфораха в чиста условност за Делбонис и триумфът скоро беше извоюван от него. Тази детайлност нямаше никакво значение в тази ситуация, тъй като Хуан Мартин Дел Потро може да напусна корта със загуба, само че завоюва доста повече. Аржентинецът е на път да завърши спортния си път по личните си правила и можеше още един път да вкуси от любовта на хората, която ще продължи да бъде с него, където и да се озове в житейския си път оттук нататък.

An unforgettable night in Buenos Aires comes to a close
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР