Пловдивска област може да остане без ремонти и поддръжка заради

...
Пловдивска област може да остане без ремонти и поддръжка заради
Коментари Харесай

Пловдивска област може да остане без пътни ремонти, АПИ възобновиха поръчка за 131 млн. лева

Пловдивска област може да остане без поправки и поддръжка поради следващото напрежение сред строителните компании и АПИ. Вече втора година от Агенцията не може да завършат процедура за избор на компания, която да се занимава с поддръжката на републиканската пътна мрежа.
Прочетете още
Към днешна дата последният  сключен контракт се явява от септември 2022 година, когато АПИ избра „ Европейски пътища ” за активността, като срокът трябваше да е  7 месеца за 13 млн. лв.. Тъй като от АПИ няколко пъти прекратяваха поръчките се наложи през май 2023  да бъде подписан анекс, с който се усилват средствата с 50% по дейностите, а договорът набъбна на над 20 млн. лв..  След това бе подписан още един анекс през ноември 2023 година, като сумата скочи на 30 млн. лв..

Към днешна дата обаче сумата съвсем е изчерпана, а от „ Европейски пътища ” отхвърлят да не престават да работят по него, защото излизат отвън рамките на закона. TrafficNews научи, че те са изпратили писмо до АПИ и ОПУ  - Пловдив, с което отхвърлят да правят действия по него.   

След месеци безучастие по последната социална поръчка за Пловдивска област, шефът на АПИ инж. Йордан Вълчев разпореди,  тя да бъде обновена. През октомври частта за Пловдив бе прекъсната, въпреки да имаше в действие влезнало решение на Комисия за защита на конкуренцията и Върховен административен съд, че е погрешно.  Според нея  „ Европейски пътища “  бе определена да поддържа републиканската пътна мрежа за 4 години против 131 млн. лв..

Очаква се комисията, която възобнови работа, да реши дали да удостовери решението за избор на „ Европейски пътища ” за дейностите. Ако поръчката още веднъж бъде прекъсната, то Пловдивска област може да остане както без пътна поддръжка, по този начин и без зимно разчистване.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР