Президентът на САЩ Джо Байдън подписа закон, забраняващ вноса на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа закон, забраняващ вноса на
Коментари Харесай

Байдън подписа законопроект за забрана на вноса на уран от Русия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа закон, забраняващ вноса на уран от Русия в Съединените щати. Това се споделя в изказване, публикувано от пресслужбата на Белия дом.

Росатом съобщи, че възбраната за импорт на уран от Руската федерация в Съединените щати ще наруши стабилността на пазара.

Съединените щати се нуждаят от до четири години, с цел да основат потенциал за заменяне на вноса на уран от Руската федерация.

Както следва от документа, в понеделник Байдън подписа закон, „ забраняващ вноса на необлъчен, нискообогатен уран, създаден в Руската федерация или от съветска компания “.

Във връзка с това помощникът на американския президент по националната сигурност Джейк Съливан съобщи, че възбраната за импорт на уран от Русия ще разреши на Съединени американски щати да отстранен зависимостта от Руската федерация в региона на мирната нуклеарна сила.

На 30 април Сенатът на Съединени американски щати утвърди законопроект, забраняващ вноса на обогатен уран от Русия. Въпреки това, в изключителни случаи, при липса на различни източници на уран за поддържане на работата на американските реактори или в случай че такива покупки са в „ народен интерес “, законът разрешава покупките да продължат до януари 2028 година Документът също по този начин постанова отговорности на Министерството на енергетиката да търси и дава на Конгреса разновидности за заменяне на доставките на уран от Руската федерация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР