Днес японските училища отново отвориха врати след лятната ваканция. За

...
Днес японските училища отново отвориха врати след лятната ваканция. За
Коментари Харесай

Вълна от самоубийства заради първия учебен ден в Япония


Днес японските учебни заведения още веднъж отвориха порти след лятната почивка. За жал, датата съответствува с растежа на самоубийствата в страната.

За доста деца мисълта за връщането в клас е обвързвано с високи равнища на стрес, съществена виновност за който носят сложните изпити в учебно заведение, на фона на високите условия на родителите.

„ Връщането в учебно заведение основава голямо безпокойствие ", показва Куниясу Хирайва от организацията с нестопанска цел „ AfterSchool”, която оказва помощ на родителите да откриват ранни предупредителни знаци за заплаха при децата.

Япония, която слага голям акцент върху университетския триумф - има най-високата степен на самоубийства измежду групата седемте най-развити стопански системи в света, като повече от 20 000 души лишават живота си годишно.

Докато общият брой на самоубийците въпреки всичко спада от най-високото си ниво през 2003 година, това не важи за учениците и младежите, които занапред стартират работа. Около 500 японци под 20-годишна възраст се самоубиват всяка година. И на 1 септември степента на самоубийства е три пъти по-висока от всеки различен ден от годината.

Тази седмица известната актриса Шоко Накагава написа в Туитър „ Не умирай. Живей!”, а публичният ефирен канал притегли вниманието към казуса с репортажи и хаштагове в обществените мрежи. Певецът Ю Ю Хорун, който показа, че се е опитал да се самоубие в началното учебно заведение, предприе акция за психическа поддръжка на юноши, които минават през познатите му усложнения, съобщи БГНЕС.

" Получавам ежедневни имейли и писма от младежи, които показват желанието да се самоубият или към този момент са правили опити ", сподели той. " Много деца не се усещат обичани и оценени от родителите си. В доста фамилии връзката е незадоволителна. "

Някои библиотеки упорстват изплашените деца да се приберат у дома, а зоопаркът „ Юено” в Токио заяви, че учениците в риск би трябвало да могат да прескочат първия ден от учебно заведение. Ръководството на заведението насърчи децата да избягат, както го вършат животните, при положение на заплаха.

" Ако няма къде да избягате, елате в зоологическата градина ", написаха от там в Туитър.

Властите ускориха бдителността си, като приканиха учебните заведения да бъдат нащрек за знаци за заплаха измежду учениците, а държавното управление отвори 24-часова телефонна консултантска услуга, към която децата или техните родители могат да се обръщат за помощ.

" Призовават се всички, които усещат усложнения, да приказват с някого - семейство, учители, другари или някой различен - за техните проблеми ", съобщи министърът на образованието Йошимаса Хаяши.

Експертите настояват, че би трябвало да се положат още доста старания за запазване на подрастващите.

" Самоубийствата измежду младежите не би трябвало да се преглеждат от статистическа позиция, а да се третират като обществен въпрос ", сподели Ютака Мотохаши, шеф на подпомагащия държавното управление Център за битка със самоубийствата в Япония.

" Децата би трябвало да бъдат научени по какъв начин да се оправят с ежедневния стрес и да имат до себе си радушен възрастен, с който да беседват, когато имат проблем ".

Но даже неотдавна приключилите студенти са изложени на риск при първото си постъпване на работа. Налице е голям напън измежду японските ученици, които би трябвало да си намерят работа във водеща компания и да се оправя добре.

" В Япония, по обществени и културни аргументи, е мъчно да се откажеш от работата си и да потърсиш друга”, показва Мотохаши.

Каквато и да е възрастта, нормално има сигнали за предизвестие при хората със суицидни мисли, изключително в епохата на обществените медии.
" Те записват търсения в интернет с основни изрази като „ желая да умра " или " лека гибел ", преди да се опитат да се самоубият. Освен това изпращат разнообразни SOS известия, които за жалост постоянно остават незабелязани от другите”, разяснява той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР