На официална церемония в президентската резиденция Вила Водно в Скопие

...
На официална церемония в президентската резиденция Вила Водно в Скопие
Коментари Харесай

Гордана Силяновска се закле като президент на РСМ пред парламента в Скопие

На публична гала в президентската резиденция Вила Водно в Скопие досегашният президент на Република Северна Македония Стево Пендаровски съобщи длъжността на новоизбраната на поста Гордана Силяновска-Давкова.
Прочетете още
Двамата изслушаха химна на страната в двора на резиденцията, след което по червен килим в наличието на гвардейци и доста публицисти се насочиха към резиценцията, където организираха и среща на четири очи. Протоколът планува след приемане и предаване на функционалността новоизбраният президент да изпрати до входа на резиденцията предшественика си.

Гордана Силяновска е шестият президент на Република Северна Македония и първата жена на тази функционалност. Именно към дамите, които желае да въодушевява, бе ориентирано първото ѝ слово в Народното събрание на страната откакто постави клетва. Отказът ѝ при полаганите на клетвата да изрече конституционното име на страната провокира реакцията на посланика на Гърция в страната, която напусна залата, а от ДСИ оповестиха, че още с първите си думи Силяновска е нарушила конституцията и е провокирала рецесия с Гърция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР