Дейвид Гарет идва у нас за концерт с класическа програма

...
Дейвид Гарет идва у нас за концерт с класическа програма
Коментари Харесай

България ще бъде част от световното турне ICONIC на Дейвид Гарет

Дейвид Гарет идва у нас за концерт с класическа стратегия и с цел да показа новия си албум,. Събитието е на 3 юли в Античния спектакъл в Пловдив.

Концертът е част от неговото турне ICONIC, на което музикантът показва едноименния си албум. Издаден през ноември 2022 година, ICONIC е въодушевен от именити цигулари, чиито мелодии са вълнували Гарет като дете. Бах, Дворжак, Глук, Крайслер, Менделсон и Шуман са единствено някои от имената, които, чиято музика ще прозвучи в нов аранжимент. Дейвид Гарет ги показва в концертите си за първи път в трио от цигулка, китара и бас. " За страдание доста красиви произведения от ранните дни на великите виртуози са потънали в давност. Ето за какво за мен значи още повече, че в този момент имам опцията да дам нов живот на всички тези красиви части ", споделя Дейвид Гарет.

Миналата година Гарет също включи България в международното си турне ALIVE. Тогава той посети София, с цел да показа албума Alive - My Soundtrack, който издаде по време на пандемията.

 David Garrett - АLIVE David Garrett - АLIVE

Дейвид Гарет стартира да свири на цигулка на четиригодишна възраст. Прави своя театрален дебют, когато е на 10 години, и става най-младият актьор, който в миналото е подписвал с Deutsche Grammophon единствено три години по-късно. До средата на тийнейджърските си години той построява звездна солова кариера и записва всичките двадесет и четири каприза на Паганини. По-късно се записва в световноизвестното учебно заведение " Джулиард " в Ню Йорк като един от първите възпитаници на Ицхак Пърлман.

През последните две десетилетия Гарет свири с доста от водещите международни оркестри и диригенти и доближава до нова аудитория по целия свят с концерти, включващи рок химни, типичен сонати, кино тематики и солови миниатюри. В началото на 2022 година издава автобиографията си " Ако единствено знаехте ", разказвайки за скалистия път, извървял от детето-чудо до знаменит музикант.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР