Всички помнят парчето Този филм на Дони и дуетната му

...
Всички помнят парчето Този филм на Дони и дуетната му
Коментари Харесай

Нети Добрева и Асен Блатечки с премиера на Този филм на българска сцена

Всички помнят парчето " Този филм " на Дони и дуетната му половинка Нети, което преди години стана шлагер за броени дни. На 17 май, на сцената на пролетното издание на SoFest, ще е премиерата на едноименния театър. Авторът на пиесата " Този филм " я дефинира " като комедия с привкус на романс ". Драматург е обичаният артист, композитор и артист Добрин Векилов-Дони. Това не е ново амплоа за него, първата му творба бе " Нощта на рокендрола ".
Дони споделя, че по насила е почнал да написа, тъй като му е било мъчно да откри текст, с който да няма проблем с права или с създател. За режисурата на пиесата той се е доверил на Иван Урумов, а функциите извършват Антоанета Добрева-Нети и Асен Блатечки. Това, че " Този филм " е комедия, в която не оставаш безразличен нито за миг се видя от огромния интерес на публиката при европейското турне на спектакъла. На родната сцена ще може да се насладим на неговата премиера точно на SoFest Spring.
Същата вечер публиката на фестивала ще се допре до магията на още едно изкуство и вокалния гений на три млади певици - Виктория Чешмеджиева, Йоана Великова и Виктория Ехиянова, или трио " VIVA ", за което ДУМА заяви.
Сцената на SoFest са избрали още няколко обичани създатели с нови планове. Теодосий Спасов и музикантите - част от " The Crossover Trio " от Гърция ще изпълнят за първи път пред българска аудитория нови пиеси с мелодии, обединени от обичайната и съвременна балканска музика - със средиземноморски привкус. Момичето на българската поп сцена - Дара Екимова, дружно с бенд и танцьори ще изпее авторски части от идния си албум. Водещата на известната графа " КиноСпирка " - Мария Вълдобрева, дружно с нейния посетител - музиканта и композитор Петър Дундаков, ще разкрият тайната на основаването на кино- и театрална музика. Феновете на SoFest ще са единствените, които в навечерието на рождения ден на Стефан Вълдобрев ще участват на промоцията на най-новия албум на " Обичайните обвинени " - "!УдивителниВъпросителни? ".
SoFest 2024 ще премине под патронажа на Министерството на културата и на кмета на Столичната община. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Министерството на културата и на Столичната община в раздел " Значими събития " 2024.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР