Действията са в рамките на специализира полицейска операция по линия

...
Действията са в рамките на специализира полицейска операция по линия
Коментари Харесай

Предприети са засилени проверки на товарните автомобили и автобусите

Действията са в границите на специализира полицейска интервенция по линия на Roadpol

От през вчерашния ден е в ход профилирана полицейска интервенция за надзор на товарните коли и рейсовете. Действията ще продължат до края на седмицата на територията на цялата страна. Аналогични инспекции се правят и на територията на цяла Европа, защото интервенцията се организира по линия на Roadpol, Европейската мрежа на службите на Пътна полиция.

Освен представители на Пътна полиция у нас в инспекциите вземат участие представители на Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “, а при нужда ще бъдат включвани и чиновници на Криминална и Икономическа полиция, изясни основен контрольор Лъчезар Близнаков. Той посочи, че по самодейност на уредниците от Roadpol за дейностите е известена и Изпълнителната организация „ Главна ревизия по труда “, като по преценка ще се образуват взаимни екипи.

Акцентът в интервенцията е подложен върху надзор и недопускане на шофиране на товарни коли и рейсове от водачи, използвали алкохол и наркотични субстанции. Ще се следи и за спазването на скоростните режими, времето за отмора, претоварването на транспортните средства.

В календара на Roadpol интервенциите с фокус върху товарните коли и рейсовете се организират 4 пъти в годината – по една във всеки сезон. Основанието за това, е че при настъпване на пътнотранспортно произшествие с сходни транспортни средства жертвите, ранените, материалните вреди и последващите негативи са доста по-големи, в сравнение с при другите произшествия.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР