Автокрадци задигат суперлуксозни джипове, но вместо да ги пласират на

...
Автокрадци задигат суперлуксозни джипове, но вместо да ги пласират на
Коментари Харесай

С ТЕТРИС ЗА 50 000 ЛВ.: Крадат лукс джипове само за части!

Автокрадци отмъкват суперлуксозни джипове, само че вместо да ги пласират на черно, сега са спрели износа зад граница и ги разглобяват на части. След това ги продават в интернет. Само за последния месец са изчезнали над 10 тузарски всъдехода, като най-предпочитаните марки са Jeep, “Мерцедес “ и BMW, обясниха източници от Министерство на вътрешните работи пред „ Телеграф “.

„ Сложно се откриват такива коли, защото им смъкват всички отбрани, всевъзможни спомагателни джипиеси и ги разкостват безусловно в пернишки морги “, разясниха криминалисти, които работят по направление „ Автокражби “. По думите им двама от най-знаковите бандити – Софиянеца и Пуйката, пък са минали на електрически автомобили, защото след това пласирали батериите им за по 10 000 лева

Игра

Машинката, с която бандитите отключват и възпламеняват мотора на джиповете, се назовава „ Тетрис “, защото прилича остарялата игра по външен тип. Както „ Телеграф “ първи разкри в свое следствие през 2022 година взаимно с полската телевизия „ Полсат “, джаджата е измислена от руснак, само че се употребява всеобщо в Полша, България и Италия. В момента тя била усъвършенствана, само че продължава да бъде маскирана в корпуса на портативна игра на Nintendo Game Boy. Заради нововъведенията цената й била 50 000 лева По оперативна информация с „ Тетрис “ разполагат Хастара и Гопето. Заради затегнатите ограничения по границите изключително след влизането ни в Шенген по въздух и вода те и други техни по-изтъкнати в подземния свят сътрудници предпочитали да отмъкват по 3-4 коли на месец, а не както преди година - по толкоз за седмица.


Facebook група „ Откраднати коли и мотори “/Polya Stoyanova/Николай Руменов

Хибриди

Другата наклонност сега е обвързвана с кражбите на електрически автомобили и хибриди. Те се трансформирали към този момент в запазена марка на пернишкия престъпник Пуйката и на Софиянеца. Те разполагали с друга машинка, с която даже не се постанова да влизат във возилото, с цел да възпламенят мотора. Джаджата била на половина по-евтина от тетриса – или 25 000 лева „ Целта на крадците не е електрическият автомобил, а единствено батерията. Тя съставлява интерес за тях, защото я пласират за към 10 000 лева на черния пазар “, разясниха служители на реда. По думите им много постоянно хибриди и електрички били откривани зарязани в паркинги на молове и огромни магазини единствено с изчезнали акумулатори. Другата присъща специфичност при свиването на електрически автомобил била, че джамбазите даже не влизали във возилата, преди да възпламенят моторите им извън с модерната джаджа.

Пак стартира схемата с подправени пари за мотори

От Министерство на вътрешните работи сигнализираха, че още веднъж се е разразила схемата за пазаруване на мотори (особено кросови), като измамници ги заплащат във валута. Уловката е, че доларите и еврото са подправени и се броят на ръка на притежателя. Проверка на „ Телеграф “ сподели, че последният случай е отпреди 4 дни. Николай Руменов е разгласил и фотография на отмъкнатите мотори във фейсбук групата „ Откраднати коли и мотори “. „ Издирват се двата мотора заради машинация заплащане със подправени пари... Honda CRF 450 2017 и KTM SXF 350 2016, и двата мотора са със електрически запалител. Предлагам заплащане за достоверна информация! “, написа Руменов.

Разбива ключа за 1 до 3 минути

Тетрисът съумява да отключи джипа и да възпламени мотора за 1 до 3 минути. Крадецът натиска 4 пъти един бутон и машината прави останалото. Според осведомени с джаджата може да се отключат 20 возила, защото толкоз ключа може да разшифрова и данните им да се запазят в паметта на тетриса.източник:Телеграф

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР