Израелските войски се сражаваха с бойците на Хамас в множество

...
Израелските войски се сражаваха с бойците на Хамас в множество
Коментари Харесай

Една четвърт от жителите на Газа отново са разселени поради бушуващи боеве на север и юг

Израелските войски се сражаваха с бойците на Хамас в голям брой борби в линията Газа във вторник, които провокираха нови талази на всеобщо разселване на палестинци, в мрачния Ден на независимостта на Израел.

Сблъсъци раздрусаха гъсто претъпкания отдалечен южен град Рафах, само че също пламнаха още веднъж в северната и централната част на Газа месеци откакто войски и танкове за първи път навлязоха в тези региони.

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Ведант Пател във вторник сподели, че до момента в който Вашингтон поддържа военните напън върху Хамас, това не беше единственият метод за " цялостно проваляне " на бунтовниците.

Пател повтори позицията на Вашингтон, че без политически проект за бъдещето на Газа, бунтовниците " ще продължат да се връщат и Израел ще продължи да остане под опасност ", което води до „ този продължаващ цикъл на принуждение “.

Израел предходната седмица се опълчи на редица предизвестия - в това число от най-големия съдружник Вашингтон, който спря доставка...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР