Десният унгарски премиер Виктор Орбан прие номинацията на управляващата партия

...
Десният унгарски премиер Виктор Орбан прие номинацията на управляващата партия
Коментари Харесай

ФИДЕС одобри за свой лидер през следващите 2 години Виктор Орбан

Десният маджарски министър председател Виктор Орбан одобри номинацията на ръководещата партия ФИДЕС да я води на изборите следващата година и сподели, че има потребност от още четири години на власт, с цел да трансформира в необратими направените от него промени в страната, съобщи Ройтерс.

Орбан докара страната си до борба с Европейски Съюз, като се разгласи срещу имиграцията, наложи надзор над медии и съдилища и насочи рецензии към напъните за задълбочаване на европейската интеграция. На конгрес на ФИДЕС - Унгарски цивилен съюз той - беше утвърден единомислещо за водач на партията през идващите две години, като получи 1358 гласа " за ". 
Изборите предстоят след пет месеца, само че изследванията на публичното мнение дават на премиера преимущество пред опозицията. Изглежда доста допустимо той да завоюва съкрушителна победа за трети следващ път, разяснява Ройтерс. Западни страни подлагат на критика 54-годишния министър председател, като го упрекват в подкопаване на демократичните правила, което Орбан отхвърля.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР