„Демократична България“ предлага като изход от кризата с избора на

...
„Демократична България“ предлага като изход от кризата с избора на
Коментари Харесай

ПРЕЦЕДЕНТ: ДБ предлага ротационно председателство на парламента – на ГЕРБ и ПП

„ Демократична България “ предлага като излаз от рецесията с избора на ръководител на Народното събрание да се вкара ротационен принцип на председателство сред претендентите на първите две политически сили - на ГЕРБ и на „ Продължаваме промяната “.
Поредността, срокът на заемане на поста и технологията по процедурата ще бъде конкретизиран с консенсус сред политическите сили. Предложението на „ Демократична България “ ще бъде показано на председателски съвет на Народното събрание преди утрешното съвещание.
„ Демократична България “ също по този начин предлага на останалите парламентарни сили да се обединят към пакет от закони, които би трябвало да бъдат признати като цел най-малко за работата на 48-ото Народно заседание. Това са закони, свързани бюджета за 2023 година и належащите закони по Плана за възобновяване и резистентност.
Затова „ Демократична България “ предлага още след избора на ротационен ръководител да бъдат основани минимум две парламентарни комисии – правна и финансова. Така Народното събрание ще може да проработи и да преглежда най-малко най-важните за България закони.
В първите минути на работата на новото Народно заседание през днешния ден „ Демократична България “ внесе осем законопроекта и един план за решение.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР