В неформална обстановка сутринта на 15 май в столицата на

...
В неформална обстановка сутринта на 15 май в столицата на
Коментари Харесай

Губернаторът на Воронежка област се срещна с чуждестранни участници на Воронежския медиен форум

В неофициална конюнктура сутринта на 15 май в столицата на Черноземния район стартира откритият Воронежски медиен конгрес - към този момент 12-ти подред. Освен това в този момент той с право може да претендира за интернационален статут: дузина известни политолози и медийни специалисти от страни от далечна и близка чужбина дойдоха на форума.
Преди началото на работата губернаторът Александър Гусев се срещна с задгранични посетители. Ръководителят на района акцентира: живеем в доста сложни времена – време на промяна. Периодът на владичество на избрани страни, в това число в осведомителното пространство, остава в предишното и стартира ерата на образуването на многополюсни съюзи. Според Александър Гусев (както и всички поканени експерти) медиите би трябвало ясно да схванат какво място заема Русия в международната политика, стопанска система и публичен живот. Важно е да запазим нашите обичайни духовни, етични и етични ориентири, за които приказва президентът на Русия Владимир Путин в обръщението си към Федералното заседание.
Необходимо е също по този начин твърдо да се пазят държавните ползи и да се подсигурява националната сигурност, като в същото време се предизвикват самодейностите на интернационалната сцена. В последна сметка дейностите на държавните управления на европейските страни, ориентирани към уединяване и „ унищожаване “ на Русия, не постоянно и не постоянно отразяват мнението на елементарните жители на тези страни, убеден е губернаторът. И по тази причина все по-често и по-силно се чуват други гласове.
Александър Гусев, губернатор на Воронежска област:
„ Сигурен съм, че всички наши връзки ще останат непокътнати. Времето ще сложи всичко на мястото си и ще продължим да се развиваме дружно. И по въпросите на вярата, ние прекосяваме през позитивни процеси; доста младежи стартират да се задълбочават в въпросите на вярата и стартират да посещават църкви. Това ни настройва към обстоятелството, че духовността не ни напуща на никое място. Влиянието на западната просвета, която беше ориентирана към заличаване на духовните полезности, не изигра никаква роля. Младите се връщат към вярата, към вярното схващане на виталните процеси и всичко това ще способства за това в света да се възвърне справедливостта и да живеем като приятелски нации.
Как да се противопоставим на нападателните проекти на недружелюбни страни, на откровената операция на публичното схващане и мирогледа на хората, ще приказваме на Воронежския открит медиен конгрес. В секцията за политически науки Антициклон, по-специално, те ще обсъдят принадлежности за битка с дезинформацията и подправените вести, както и способи за развиване на обществената дипломация - даже и в толкоз сложни сегашни условия. И освен посредством обичайните медии (телевизия, радио, вестници), само че и в обществените мрежи.
Росен Илчев, шеф на телевизионния канал и информативен уебсайт EUROCOM.BG (България):
- Днес би трябвало да сме виновни. В днешния свят русофобията и русофилията са доста публикувани. Но мисля, че би трябвало да сме повече „ фили “, в сравнение с „ фоби “. Защо да ненавиждате някого? Струва ми се, че би трябвало да покажем положителните страни на всички нации. Сигурен съм, че безусловно всички нации са срещу войната и убийствата. И би трябвало да знаете своята ясна роля: тя е доста огромна.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР