Истински екшън се е разиграл вчера в църква в Пловдив,

...
Истински екшън се е разиграл вчера в църква в Пловдив,
Коментари Харесай

Мъж се развилня в църква в Пловдив! Хвърля тухли по свещеник, рани полицай

Истински екшън се е разиграл през вчерашния ден в черква в Пловдив, като той бил провокиран от 32-годишн мъж. Случката се разиграла в храм „ Св. оракул Илия “ по време на утринна литургия. В църквата били духовник и група жители.

Към 8,30 часа в църквата влезнал нападателният мъж. Той почнал да се държи нападателно, като прекъснал службата. Свещеникът съумял да го изведе на открито и заключил вратите на храма, с цел да защищити миряните. В това време обаче, той се отправил към задната външна част на църквата, счупил стъклото на един от прозорците и през него хвърлил тухла към свещеника, само че не съумял да го нарани. Бил задействан паник бутон и подаден сигнал в полицията.

Когато служителите на реда пристигнали на място, нападателят не извършил техните разпоредби. Започнал да се държи още по-агресивно, отправял обиди и закани, като по едно и също време с това хвърлял елементи от строителни материали и тухли по тях. Оказал опозиция при задържането и ранил един от служителите на реда.  Пристигнал втори екип от чиновници на Министерство на вътрешните работи. Със взаимни старания и сложени защитни средства служителите на реда съумели да го задържат. Установено било, че той имал здравословен проблем, предшестващ случая и обвързван с предходно оперативно лекуване. Поради тази причина е бил извикан медицински екип, който отвел причинителя в болнично заведение. Там му е била оказана лекарска помощ и е бил настанен за лекуване.Мъжът. е притеглен в качеството на обвинено лице, като е обезпечена непрекъсната защита във връзка със задържането му за 72 часа.

Районна прокуратура-Пловдив е повдигнала четири обвинявания по отношение на 32-годишния мъж. Те са за щета на храма, за това, че е попречил на жители свободно да правят религиозните си обреди и служби.

За това, че е предизвикал лека телесна щета на полицейски чиновник. И последното обвиняване е, че е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичният ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като действието е съпроводено със опозиция против орган на власт, изпълняващи отговорности по запазване на публичния ред..
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР