ТАЙПЕЙ, Тайван (AP) — Русия и Китай си помагат взаимно

...
ТАЙПЕЙ, Тайван (AP) — Русия и Китай си помагат взаимно
Коментари Харесай

Външният министър на Тайван казва, че Китай и Русия взаимно се подкрепят „експанзионизма“

ТАЙПЕЙ, Тайван (AP) — Русия и Китай си оказват помощ взаимно да разширят териториалния си обсег и демокрациите би трябвало да дадат отпор на властническите страни, които заплашват техните права и суверенитет, съобщи външният министър на Тайван в оставка Джоузеф Ву в изявление за Асошиейтед прес.

Коментарите му пристигнаха, до момента в който съветският президент Владимир Путин беше на посещаване в Китай на фона на продължаващата инвазия на Русия в Украйна. Путин и китайският водач Си Дзинпин препотвърдиха партньорството си „ без ограничавания “, защото и двете страни са изправени пред възходящо напрежение със Запада.

У прикани демокрациите да се обединят в противодействието на военната неотстъпчивост на Русия и Китай в Европа, Южен Китай Море и оттатък него. Китай заплашва да нахлуе в Тайван, самоуправляваща се народна власт, която той твърди, че е своя територия.

„ Посещението на Путин в Пекин е образец за това, че двете огромни властнически страни се поддържат взаимно, работят дружно, поддържат взаимно експан...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР