Унгария наложи вето на резолюцията на Съвета на Европа за

...
Унгария наложи вето на резолюцията на Съвета на Европа за
Коментари Харесай

Унгария наложи вето на резолюцията на Съвета на Европа за Украйна

Унгария наложи несъгласие на резолюцията на Съвета на Европа за Украйна , защото проектодокументът предвиждаше признаването само на мирния проект на украинския президент Владимир Зеленски, ставя ясно от обява на формалната страница на унгарския външен министър Петер Сиярто във Facebook

" Днес Съветът искаше да одобри резолюция, признаваща единствено мирния проект на президента Зеленски като мирна формула, която би трябвало да бъде прегледана и подкрепена. Други също са подготвили мирни проекти , които не са по-лоши от тези на президента на Украйна. ", написа външният министър във Facebook.

" Помолих други мирни проекти да бъдат включени в резолюцията на Съвета на Европа. Това предложение беше отхвърлено от болшинството. Затова постанових несъгласие на резолюцията, тъй че нямаше решение на Съвета ", изясни Сиярто.

Той е уверен, че " вместо оръжейни доставки и мечти за нуклеарна война, ние най-сетне се нуждаем от същински мирни договаряния " за Украйна. " Мирни договаряния може да има единствено в случай че всички воюващи страни седнат на масата за договаряния ", добави министърът.

Сиярто също означи, че " в този момент, когато Съветът на Европа е на 75 години, той можеше да се трансформира в отлична платформа за подсилване на мира, само че след изключването на Русия тази опция беше пропусната ".

През февруари 2022 година Комитетът на министрите на Съвета на Европа, който тогава беше управляван от Италия, реши от организацията в сходство с член 8 от нейния правилник, а през март същата година самата Русия разгласи от Съвета на Европа. 

През януари Швейцария съобщи, че ще бъде хазаин на мирна среща на върха по искане на. Оттогава страната организира диалози с Европейски Съюз, страните членки на Г-7 и страни като и Индия, с цел да получи тяхната поддръжка. Руси.  Русия по-рано означи, че.
 Путин поддържа проекта на Китай за спокойно споразумяване на спора в Украйна
Путин поддържа проекта на Китай за спокойно споразумяване на спора в Украйна

Русия остава отворена за разговор за преустановяване на спора, само че в " новата действителност "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР