Даниела Клетe, членка на известната германска крайнолява Фракция Червена армия,

...
Даниела Клетe, членка на известната германска крайнолява Фракция Червена армия,
Коментари Харесай

В Германия хванаха крайнолява терористка, укривала се десетилетия от закона

Даниела Клетe, членка на известната немска крайнолява Фракция Червена войска, бе  задържана в Берлин, откакто десетилетия наред се е укривала от повдигнатите против нея обвинявания за въоръжен обир и опит за ликвидиране, съобщи Ройтерс, базирайки се на прокуратурата.

Арестът бе осъществен две седмици след излъчването на епизод от предаване по телевизия Цет Де Еф, в което полицията приканва за информация за трима членове на групата, които към момента са на независимост. След това управляващите са получили над 250 сигнала от жители.



Прокурорът по делото Маркус Хойслер удостовери, че арестуваната през вчерашния ден жена, която сега е на 65 години, е Клетe. Тя, дружно с другите двама останали бегълци от групировката - Буркхард Гарвег и Ернст-Фолкер Щауб, принадлежат към така наречен трето потомство на Фракция " Червена войска "

Първото потомство на крайнолявата група, учредено от Андреас Бадер и Улрике Майнхоф, е направило минимум 33 убийства на държавни чиновници, служители на реда, предприемачи и американски бойци по време на апогея си през 70-те години на предишния век и е взело още повече хора заложници.

Обвиненията против Клетe, както и против Гарвег и Щауб, са свързани с осъществяването на въоръжени грабежи в размер на милиони евро и най-малко един опит за ликвидиране в интервала 1999 година - 2016 година

Групата се саморазпусна през 1998 година, като изпрати анонимно писмо до офиса на Ройтерс в Кьолн, съобщи Българска телеграфна агенция.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР