Да надникнем в най-малкия ресторант в света“ - само за

...
Да надникнем в най-малкия ресторант в света“ - само за
Коментари Харесай

Единствената маса е за двама: Това е най-малкият ресторант в света

Да надникнем в „ най-малкия ресторант в света “ - единствено за двама.

Има фойерверки, горящи свещи навън, сребърна камбана за приканване на сервитьора – и единствено една елегантно подредена маса за двама.

Solo Per Due – „ Само за двама ” на италиански – не е елементарен ресторант и то напълно освен поради дребния си размер.

At the " world's smallest restaurant, " there are fireworks, flaming outdoor candles, a silver bell to summon the waiter -- and just one elegantly set table for two.
— CNN International (@cnni)
Това е екстравагантно място, където ще ви посрещнат с изключителна храна приготвена особено за вас и още един, която ще ви коства над $500. Към вечерята може да си поръчате шампанско, или някое от специфичната селекция виновност, както и флорални украшения по ваш избор. Разбира се всичко това коства в допълнение, само че пък гледката към антична римска вила е включена в цената и прекарването.

Собствениците на ресторанта настояват, че това е най-малкото и изтънчено заведение освен в Италия, само че и в света.

Това е идеалното място, на което всяко сантиментално желание да разцъфне в целия си искра. Ресторантът е отворен целогодишно за обяд и вечеря, само че няма меню. Сервираната храна е напълно съобразена с усетите и желанията на клиентите.

Малката столова с повърхност под 150 квадратни метра е част от каменно имение от 20-ти век, ситуирано покрай село Ваконе, северно от Рим.

Резервациите би трябвало да се създадат по телефона, вечер и доказани 10 дни преди събитието. Подробностите за храната се прецизират сега на потвърждаване.

The world's smallest restaurant: Solo per Due, outside Rome, boasts just one table for two and bills itself as the " world’s smallest restaurant ". The food is extraordinary though!
— Gaurav Dalmia (@gdalmiathinks)
Мястото обаче си има строги правила. Посетителите не могат да влизат, когато си пожелаят, с цел да преглеждат вътре, преди да са създали резервация. Резервацията не може да бъде анулирана в последния миг. Гостите би трябвало да идват в тъкмо несъмнено време, в съгласие със притежателите, които подготвят и сервират изисканата храна.

Времето на идване е основно. Гостите би трябвало да се обадят, най-малко 30 минути преди идването си и в никакъв случай да не идват прекомерно рано, или ще се окажат пред затворения вход и никой няма да е подготвен да ги посрещне.

Ресторантът е запазен за месеци напред, поради дребния си размер. Цената несъмнено не е за всеки – храната коства към 500 евро за двама.

Не е ресторант

Собствениците - от трима локални бизнесмени, които ръководят Solo Per Due от 33 години, отхвърлят да разкрият имената си, в случай че не сте си резервирали вечеря. Това е по този начин, с цел да се подсигурява цялостна поверителност и да се поддържа мистериозността и привлекателността на мястото, споделят те.

„ Това не е ресторант – ние предлагаме неповторимо, интимно преживяване, което е и в основата на нашата десетилетна известност. Така че тук не става въпрос за нас и кои сме ние. Важни са хората, които идват, по тази причина ние избираме да останем в сянка “, сподели един от притежателите, който се подписва като Mr. Ремо.

Uit het Ciao tutti archief: Solo per Due – het kleinste restaurant ter wereld biedt een romantisch avondje uit voor
— Ciao tutti (@blogciaotutti)
„ Хората, които идват тук, не са просто клиенти. Те са посетители, за които ние извънредно се грижим. За нас е значимо да подсигуряваме, че този специфичен миг е тъкмо подобен, какъвто те желаят да бъде. Всичко е съобразено с техните потребности и стремежи. ”

Макар и постоянно да има сервитьор на място, който да е разполагаем, в никакъв случай няма да усетите, че той е там, в случай че не го повикате с дребното сребърно звънче, оставено за задачата.

Трапезария по размер

Местоположението е необикновено. Solo Per Due е заобиколен от екзотична градина с разнообразни типове палми от целия свят, с аспект към археологически обект. На територията на имението има руини от антична римска вила, която гостите могат да посетят. Със своите цветни мозаечни подове и каменни колони самата тя е като изящен стих от красива поема на древността. Смята се, че е принадлежала на античния стихотворец Хорас.

В деня на вечерята към вход и в градината, запалени свещи придават вълшебен жар на мястото с цел да бъдат посрещнати гостите както прилича.

Не толкоз сантиментален генезис

Ремо изясни, че концепцията за основаване на безшумно, извънредно място за хранене единствено за двама души се е появила, тъй като бил отчаян от претъпканите заведения за хранене с големи опашки и от метода, по който клиентите били третирани там.

Voici le plus petit restaurant du monde: seulement une seule table pour deux personnes! Il s'appelle " Solo per Due ", se situe en Italie près de Rome, et c'est le date idéal pour la Saint-Valentin!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР