Carnival Corp., най-големият оператор на круизни кораби в света съобщиха

...
Carnival Corp., най-големият оператор на круизни кораби в света съобщиха
Коментари Харесай

Carnival съобщиха за нова атака към мрежата си

Carnival Corp., най-големият оператор на круизни кораби в света оповестиха за следващ път, че са станали жертва на хакерска офанзива – за четвърти път в границите на малко повече от година и за повторно през календарната 2021.

Атакуващата страна е съумяла да доближи до имейл кутии и персонална информация, финансови и здравни данни, свързани с гостите, чиновниците и корабните екипажи, предава ThreatPost. Изданието напомня, че Carnival е компания, която ръководи същинска флотилия от плавателни съдове за занимания и компании, измежду които Carnival Cruise Line, Princess Cruises, Holland America Line, Seabourn, P&O Cruises (Австралия), Costa Cruises, AIDA Cruises, P&O Cruises (Великобритания) и Cunard. В изпратено до засегнатите от офанзивата лица, Carnival оповестяват, че незнайна страна е достигнала стеснен брой имейл сметки, както и до неназован брой информационно-технологични системи.

От компанията декларират, че пробивът е сбъднат през март тази година, а измежду достигнатите от хакерите данни участват имена, адреси, телефонни номера, номера на паспорти, дата на раждане, здравна информация, а в някои случаи и номера на обществените осигуровки. Carnival сигнализираха за пръв път, че са станали жертва на пробив през март предходната година, а по-късно и, в офанзива, в която взел участие и рансъмуер. Нова офанзива към мрежата на компанията е била извършена и през декември.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР