Той заснема най-известните лица в киното от 30-те и началото

...
Той заснема най-известните лица в киното от 30-те и началото
Коментари Харесай

Изложба разказва за творческия път на Джордж Хъръл

Т ой снима най-известните лица в киното от 30-те и началото на 40-те години на предишния век - Гарбо, Крауфорд, Богарт и Гейбъл. Сега работата на Джордж Хъръл, един от най-великите холивудски фотографи, е изложена в Националната портретна изложба във Вашингтон.  

Това оповестява кореспондентът на Voice of America (VOA), Кристина Кайседо в своя репортаж от Вашингтон.  

Зад камерата, която е снимала най-популярните звезди на Холивуд, е стоял Джордж Хъръл. Със своите елегантни и трагично осветени портрети фотографът се прочува в 30-те и началото на 40-те години на 20-ти век. Кайседо показва, че това е Златният век на Холивуд.  

Творбите на Хърел са изложени в Националната портретна изложба във Вашингтон.  

" От тази сбирка от 70 фотоси избрахме 20, които в действителност считаме за най-интересни. Те демонстрират редица артисти, които са били един от най-хубавите холивудски звезди през 30-те и 40-те години на ХХ век ", споделя Ан Шумард, старши куратор в Националната портретна изложба.   

Роден в Охайо през 1904 година, Хъръл в началото учи за художник. Но към средата на 20-те години на 20-ти век се мести в Калифорния. Там той открива по-голям интерес към фотографията.  

Запознанството със чиновници от студиото Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) при започване на 30-те години трансформира живота му. По това време MGM издава десетки филми всяка година.  

Сред огромните имена, които Хъръл фотографира, са Кларк Гейбъл и Джоан Крофорд, които играят дружно във кино лентата " Любов в бягство " от 1936 г. 

" В портретната изложба обичаме да демонстрираме изкуство от разнообразни интервали. Ние сме неповторими с това, че сме по едно и също време музей на изкуството и исторически музей. Имаме куратори по изкуство и историци ", споделя Марлене Харисън, която е началник на изложбите в Националната портретна изложба. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР