Когато дистанционното управление на телевизора издъхне“ или любимата играчка на

...
Когато дистанционното управление на телевизора издъхне“ или любимата играчка на
Коментари Харесай

Чрез този прост трик може да разберете дали една батерия е пълна или празна

Когато дистанционното управление на тв приемника „ издъхне “ или обичаната играчка на детето ви спре да работи, постоянно се сблъсквате с въпроса: Дали батериите са паднали или устройството е развалено?

Един извънредно елементарен и превъзходен трик предлага бърз и благонадежден метод за инспекция на действителното положение на заряда на батерията, като ви защищава от преждевременно изхвърляне на изправни акумулатори или излишно пазаруване на нови.

Всичко, от което се нуждаете за този тест е батерията, която желаете да ревизирате. Ако имате опция, подгответе нова, изцяло заредена батерия, с цел да сравните резултатите. Ето по какъв начин работи този тест:

Уверете се, че пред вас има равна и твърда повърхнина, да вземем за пример маса. Пуснете батерията отвесно върху повърхността от височина към 20 см. Обърнете особено внимание на това по какъв начин батерията се удря в повърхността и по какъв начин се държи по-късно. Напълно заредената батерия нормално се прекатурва и остава на място. От друга страна, празната батерия постоянно отскача малко обратно и нагоре с няколко сантиметра.

Защо? Алкалните акумулатори съдържат гелообразна субстанция, която всмуква удара, когато са изцяло заредени. Когато батерията е изтощена, това вещество изсъхва и се втвърдява, което усилва вероятността батерията да отскочи назад.

Удължете живота на батериите с тези 4 съвета

Изключвайте вярно устройствата; Уверете се, че изключвате изцяло устройствата, когато не ги употребявате. Дори в режим на подготвеност някои устройства могат да продължат да употребяват сила, което изтощава излишно батериите. Извадете батериите, в случай че не употребявате устройството; Ако не употребявате уреда за нескончаем интервал от време, извадете батериите от него. Това освен предотвратява загубата на сила, само че и защищава от „ приключване “ на батериите, което може да повреди уреда. Избягвайте рискови температури; Не съхранявайте батериите тук-там с високи или доста ниски температури. Екстремният мраз или топлота могат да нарушат химичните процеси в батериите и да съкратят техния експлоатационен живот. Използвайте акумулатори от идентичен тип; Не смесвайте остарели и нови акумулатори в един и същи апарат и избягвайте комбинирането на акумулатори от разнообразни марки или видове (например алкални и NiMH). Различните равнища на напрежение и скорости на разреждане могат да повлияят на работата и да понижат експлоатационния живот на всички употребявани акумулатори.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР