Изминаха няколко месеца от началото на продажбите на смартфоните от

...
Изминаха няколко месеца от началото на продажбите на смартфоните от
Коментари Харесай

Samsung вече започна да тества прототипа на Galaxy S25 с три камери

Изминаха няколко месеца от началото на продажбите на смарт телефоните от серията Galaxy S24 и стартират да се появяват от ден на ден осведомителни течове за устройствата, които ще ги заменят. Беше обявено, че може да няма многослойна батерия с нараснала компактност за предпазване на сила. Но се чака по-широкото потребление на логаритми за изкуствен интелект в региона на пестенето на сила от батерията.

Инсайдер под псевдонима @ISAQUES81 описа нещо за камерите на Galaxy S25 Ultra. По-специално, става дума за тестване на идващия първообраз на това устройство. Този първообраз има единствено три задни камери вместо четири, както при предходните смарт телефони. Това е главната камера, ултраширокоъгълната камера и перископния телеобектив. Южнокорейският производител може да се откаже от по-слабия телеобектив с 3x нарастване и вместо това да употребява дигитален зум.

По-рано компанията се отхвърли от телеобектива с резолюция 10 мегапиксела и десеткратното нарастване в интерес на 50-мегапикселовата камера с петкратно нарастване. Възможностите на изкуствения разсъдък помогнаха за приемането на висококачествени фотоси. Може би той ще помогне и с трикратно нарастване.

Основната камера ще резервира същата резолюция и размер на датчика. В този случай обективът ще събира повече светлина и може да получи по-голяма апертура.

Перископният телеобектив ще има по-голям датчик, което ще докара до нараснала подробност на изображенията. Основното е, че се чака да се появи изменчиво мащабиране, което ще повлияе върху качеството на фотосите при зумиране. Липсата на нужда от изрязване на изображението, то ще е с висока подробност.

За разлика от смарт телефона Sony Xperia 1 V с непрестанно оптично нарастване в диапазона 3.5x – 5.2x, Samsung ще предлага единствено две закрепени фокусни дистанции — сред 4-5x нарастване и 6-7x нарастване. Между тези дистанции ще се приложи и дигитален зум.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР