Изпълнителният директор на Google, Сундар Пичай, обеща да разбере“, ако

...
Изпълнителният директор на Google, Сундар Пичай, обеща да разбере“, ако
Коментари Харесай

Google ще разбере дали OpenAI използва YouTube при обучението на изкуствения интелект

Изпълнителният шеф на Гугъл, Сундар Пичай, даде обещание да „ разбере “, в случай че се окаже, че OpenAI е употребявал наличие от YouTube, с цел да образова модела с изкуствен интелект, който може да генерира видеоклипове. Той сподели, че Гугъл разполага с всички нужни принадлежности и технология, с цел да разбере дали OpenAI съблюдава разпоредбите. Според New York Times, OpenAI е употребявал повече от милион часа видеоклипове от YouTube, с цел да образова своите AI-модели.

„ Вижте, мисля, че това е въпрос, на който те би трябвало да отговорят “, сподели Пичай пред CNBC, откакто беше запитан дали може да съди компанията. — Нямам какво да прибавя. Имаме ясни условия за обслужване. Взаимодействаме с фирмите и следим за това, че те съблюдават нашите условия за обслужване. И ние ще го разберем “.

През март представителят на OpenAI, Мира Мурати, сподели пред Wall Street Journal, че не е сигурна дали видеоклиповете в YouTube са част от данните за образованието на AI Sora, който съставлява модел на OpenAI, показан по-рано тази година. Според Мурати, OpenAI разчита на „ обществено налични и лицензирани данни. “ По-късно New York Times, базирайки се на надеждни източници, заяви, че OpenAI „ е записал повече от милион часа видео от YouTube. “

Пичай беше интервюиран на фона на появилата се информация на Гугъл I/O, където компанията анонсира новите фирмени генеративни AI модели, в това число и Veo, който основава пълнометражни видеоклипове. Засега този модел е наличен единствено за потребителите, утвърдени от Гугъл. Пичай също по този начин разгласи и мултимодалния AI-асистент, носещ наименованието Project Astra, който се чака да се появи в невронната мрежа Gemini на Гугъл по-късно тази година.

Според Пичай, Гугъл е понижил разноските си за поддръжка на AI-моделите при уеб-търсенето с 80%, употребявайки личните си тензорни процесори (TPU) и AI-ускорителите на Nvidia. Компанията скоро ще стартира да демонстрира генерирани от AI резюмета в резултатите от търсенето за всички консуматори в Съединени американски щати. „ Имаме ясна концепция по какъв начин да подходим към това и ще го създадем вярно “, сподели Пичай.

През март стана известно, че Apple разисква концепцията за потребление на AI-модела Gemini в iPhone. Според Пичай, Гугъл има „ ужасно партньорство с Apple от доста години “. „ Ние сме фокусирани върху даването на ужасно преживяване в границите на екосистемата на Apple “ — сподели той. „ И по този начин, ние ще продължим да работим, с цел да вдъхнем живот на AI-технологията. “ Партньорството с Apple е толкоз значимо за Гугъл, че колосът в региона на интернет търсенето дава на Apple 36% от приходите си от контекстна реклама в браузъра Safari.

OpenAI изпревари събитието на Гугъл с един ден и показа модел с изкуствен интелект, наименуван GPT-4o, демонстрирайки по какъв начин потребителите на мобилното приложение ChatGPT могат да споделят посредством натурален диалогов формат с AI асистента, който „ в придвижване “ проучва обектите, снимани от камерата на смарт телефона. OpenAI сподели, че клиентите на ChatGPT Plus ще могат да тестват предварителния вид на новия гласов режим „ през идващите седмици “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР