С течение на времето телефонът ви натрупва голям брой текстови

...
С течение на времето телефонът ви натрупва голям брой текстови
Коментари Харесай

Защо и кой SMS трябва да се изтрие от телефона още сега

С течение на времето телефонът ви натрупва огромен брой текстови известия, само че не всички си коства да се пазят. Някои от тях могат да съставляват действителна заплаха, тъй че е по-добре да се отървете от тях още в този момент.

Защо това е значимо?

Въпреки че в международен мащаб SMS за персонална връзка се употребяват по-рядко, те към момента остават мощен инструмент за изпращане на реклами, приемане на значима информация от услуги, пароли и вход. За страдание, интернет измамниците също интензивно употребяват SMS за своите измами.

С появяването на смарт телефони с огромно количество памет, постоянно забравяме за периодическото разчистване на входящите си известия. Сред тях обаче може да има и такива, които съставляват сериозна заплаха, в случай че попаднат в ръцете на външни лица. Ето за какво е значимо да знаете кой SMS би трябвало да бъде заличен неотложно.

Кой SMS би трябвало да се изтрие

1. Съобщения с потребителско име и ключова дума

Много е рисково да оставяте такива SMS известия в телефона си. Те могат да бъдат ключ за достъп на нападателите до вашите сметки. По-добре е да съхранявате тези данни на по-сигурно място, като да вземем за пример в управител на паролите или на елементарен лист хартия.

2. Текстови известия с персонални данни

Често текстовите известия съдържат повече информация, в сравнение с си мислите. Например известие от куриерска работа с вашия домакински адрес или привет за рожден ден от магазин. Такива данни могат да оказват помощ на нападателите да съберат доста информация за вас. Изтрийте неотложно SMS-те с такива данни.

3. Съобщения от банки

Всички SMS от банки също би трябвало да бъдат изтривани. Дори еднократните кодове с стеснен интервал на годност не би трябвало да се резервират. Също по този начин изтрийте и известията за салда по сметки, парични преводи и друга платежна информация.

4. Спам и подозрителни известия

Всеки подозрителен SMS би трябвало да бъде заличен неотложно. Дори и да не възнамерявате да следвате връзката, до момента в който е съхранена на телефона ви, вие сте изложени на риск. Може инцидентно да щракнете върху връзката или дете, което си играе с телефона ви, може да го направи.

Почистването на вашия телефон от рисковите текстови известия е значима стъпка в отбраната на персоналните ви данни. Запомнете тези елементарни рекомендации и осигурете сигурността си в цифровия свят.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР